Hlavní obsah

Chicago chce z Kansasu odjet bez porážky

Proti nejlehčímu možnému soupeři zahájili srpnovou honbu za Detroitem baseballisté Chicaga. První dva zápasy na půdě Kansasu White Sox vyhráli; dnes se nad domácími pokusí zvítězit i potřetí.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Hosté z Chicaga přesně takového soupeře potřebovali. Začátek druhé části sezony totiž zaspali a z dvanácti zápasů po zápase All-Star jich deset prohráli; začalo se jim dařit až v Baltimoru, kde vyhráli dva zápasy a formu si potom odvezli i do Kansasu. Proti místním Royals začali výhrou 8-4 a po dramatickém průběhu pro sebe získali i druhý zápas, který se hrál včera - v osmé směně vedli hosté o dva body, Kansas sice ještě dokázal srovnat, třemi body v desáté směně ale svěřenci trenéra Ozzieho Guillena ale vedení znovu strhli na svou stranu a už ho nepustili. Za hosty dnes na kopci nastoupí Freddy Garcia. Zkušený třicetiletý nadhazovač už pamatuje lepší sezony; díky vynikající pálce svého týmu má ale znovu slušnou bilanci 10-6, na výhru ale čeká už přes měsíc, v červenci si připsal jen dvě prohry.

Ani Kansasu se po All-star pauze nedaří, na rozdíl od Chicaga ale od nich letos očekával slušné výkony jen málokdo. V posledních dvou sezonách ve své divizi Royals pokaždé skončili jako poslední. Souvisí to mimo jiné s odchodem Carlose Beltrana v roce 2004; bez něj nemá Kansas žádného ofenzivního tahouna, zvlášť když veterán Sweeney upadl do průměru. Dnes ovšem domácí postaví proti soupeři Lukea Hudsona, kterému se v poslední době jako jedinému z rotace daří. Jako zahajovací nadhazovač startoval teprve ve čtyřech zápasech a ani jednou neprohrál - proti Torontu a Texasu si připsal dvě výhry a dvakrát se nerozhodlo během jeho pobytu na hřišti.

I přes jeho solidní výkony je dnes znovu favoritem Chicago, na které společnost Bwin vypsala kurs 1.62 a rovných 2.00 na jejich vítězství v handicapu. Věříte, že Kansas dokáže vyhrát alespoň třetí zápas série? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.35.

Reklama