Hlavní obsah

Potvrdí CSKA roli favorita?

Eurotip.cz

Mistr minulého ročníku nejvyšší ruské soutěže vstupuje do dnešní předehrávky 15. kola s jasným cílem. Tím je vyhrát a posunout se tak do čela tabulky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

CSKA Moskva patří jednoznačně ke špičce ruského i evropského fotbalu a ne nadarmo dosáhla před rokem na titul v poháru UEFA. V posledních týdnech ale jako by týmu začal docházet dech. Vše odstartovala velmi překvapivá domácí prohra se slabým Rostovem a od té doby hráči z Moskvy nepoznali chuť vítězství. I přes tyto nezdary se největší předsezónní favorit drží v popředí a v případě dnešního vítězství se posune do čela tabulky. Svěřenci trenéra Valerije Gazzajeva si to jistě uvědomují a do utkání vstoupí s velkým odhodláním. Domácí prostředí bylo vždy pro CSKA, až na zmíněné neúspěchy, zárukou vítězství.

Pokud dnes hráči Vladivostoku v Moskvě uspějí, potvrdí tím heslo "do třetice všeho dobrého". Bylo by to potřetí za sebou, co CSKA doma ztratí body. Určitě to není nereálný cíl, spíše naopak. Nováček soutěže vstoupil do sezony úspěšně, ale bohužel jen na jedné frontě. Tou jsou domácí utkání, ve kterých dosud nepoznal hořkost porážky. Na zcela opačném pólu jsou zápasy na cizích hřištích, kde doposud nedokázal zvítězit a ve statistice utkání odehraných na stadionech soupeřů je prozatím nejhorším celkem vůbec. Jednou z příčin je určitě vzdálenost tohoto města od ostatních. Nejvíce mužstev v ruské lize je z hlavního města Moskvy a právě sem to je z Vladivostoku 9300 km - není divu, že se hráči po takové cestě necítí nejlépe. Platí to ale i opačně, proto se Vladivostoku tak vede v domácích zápasech. Co se hráčského kádru týče, není na tom mužstvo se žlutomodrými dresy špatně. Do nové sezony posílilo tým hned několik kvalitních fotbalistů z jiných ruských týmů, jen cizince zde budete hledat marně.

Sázka na vítězství domácích v tomto utkání je dnes vůbec nejpopulárnější příležitostí soutěže na Eurotip.cz, i když kurs 1.20 moc atraktivní není. Na remízu vypsala společnost bwin 5.50 a vítězství hostů dokonce 11.00.

Reklama