Hlavní obsah

Souboj dvou neprostupných obran

Eurotip.cz

Souboj dvou týmů toužících po lepším umístění nabízí dohrávka 12. kola nejvyšší švédské soutěže. Kalmar na svém stadionu hostí soupeře Göteborgu.

Foto: reprofoto

Kalmar

Článek

Kalmar hraje nejvyšší švédskou soutěž teprve třetím rokem, za tu dobu už ale dokázal mnoho. Nejprve páté a v minulém ročníku už třetí místo jsou jasným důkazem kvality. Mužstvo z pobřeží Baltského moře je nyní v tabulce na sedmé příčce a s tím se nechce spokojit; jeho cílem je atakovat příčky zajišťující evropské poháry. Dnes to ale bude mít velice složité, i proto, že kvůli kartám nebude moci nastoupit nejlepší útočník týmu Da Silva. Je to klíčový hráč a bez něj se bude Kalmar proti skvělé obraně Göteborgu hodně těžko prosazovat. Jak je skvělá, dokázala Kalmaru v předchozích dvou letech, když ani v jednom ze čtyř vzájemných zápasech neinkasovala. To ale platí rovněž opačně, jelikož z těchto čtyř utkání skončila hned tři bezbrankovou remízou.

IFK Göteborg přicestoval do Kalmaru v plné síle. Mužstvu chybí pouze záložník Martin Ulander, ten je ale dlouhodobě zraněn a s jeho ztrátou se tým už jistě vyrovnal. IFK je velmi zkušené mužstvo s dlouholetou tradicí a mnoha úspěchy, v evropských pohárech se mu ale každoročně nedaří. Stejné je to i letos, jelikož IFK nestačil na irský tým Derry City ve 2. předkole poháru UEFA a s evropskou scénou se znovu hodně rychle rozloučil. I proto trenér Arne Erlandsen vyhlásil útok na nejvyšší příčku domácí soutěže, aby se mu alespoň částečně podařil odčinit pohárový neúspěch. Hráčský potenciál zde určitě je, dokázat to ale musí Erlandsenovi svěřenci na hřišti. Prozatím okupují 6. příčku a na lídra soutěže Hammarby ztrácí 7 bodů.

Tento zápas je velmi důležitý pro obě strany. To cítí i fanoušci obou týmů, kteří už vykoupili všechny dostupné lístky. Bookmakeři předpovídají vyrovnané utkání, kurs na domácí má je 2.50, na remízu si můžete vsadit s kursem 3.20 a na výhru Göteborgu vypsala společnost bwin 2.70. Zajímavou příležitostí může být i sázka na počet branek. Na to, že padnou nejvýše 2 góly, si můžete vsadit s kursem 1.72, jestli věříte v nějakou přestřelku, tak se nabízí kurs 1.98.

Reklama