Hlavní obsah

Nižší anglické soutěže startují

Angličtí fotbaloví fanoušci si po dlouhé pauze konečně přijdou na své. Na Premier League si budou muset ještě 14 dní odpočívat, dnes v 16:00 ale vypuknou první zápasy nového ročníku nižších ligových soutěží.

Článek

Fotbal je v Anglii oblíbeným tématem, na každém rohu se o něm diskutuje - a to nejen o nejvyšší soutěži. Populární jsou všechna utkání hraná v této zemi, fanoušci to jasně dokazují, jelikož i na tyto zápasy bývají pravidelně plné ochozy. I proto sem míří hráči, kteří by klidně mohli hrát některou z nejvyšších ligových soutěží v jiné zemi. Posledním českým "přírůstkem" je Rudolf Skácel. Český reprezentant zamířil v letní přestávce do druholigového Southamptonu, který ještě před dvěma lety hrával nejvyšší soutěž a nyní se chce poprat o návrat.

Stejný záměr má i třetiligový Nottingham Forest, jenž dlouhá léta patřil k nejlepším klubům na světě. Kdysi dokázal 2x za sebou vyhrát obdobu dnešní Ligy mistrů, své fanoušky ale zklamal v sezoně 1998/99, kdy sestoupil z Premier League. Poté hrál vždy v lepším středu tabulky 2. ligy, před dvěma lety se ale ani v této soutěži neudržel a sestoupil až do třetí nejvyšší soutěže. Už v minulém roce bojoval velmi vehementně o návrat, díky špatnému finiši ale svůj cíl nesplnil. Fakt, že hraje až třetí nejvyšší soutěž, se klubu a ani zdejším fanouškům vůbec nelíbí; v letní přestávce proto vedení týmu udělalo několik změn v kádru a hned na začátku sezony vyhlásilo jasný cíl, kterým je postup. Ve svém letošním prvním vystoupení narazí na mužstvo Bradfordu, které v loňském roce skončilo na slušném 11. místě.

Věříte v úspěšný vstup slavného Nottinghamu do soutěže? Můžete si na to vsadit u společnosti bwin s kursem 1.60. Jestli jste jiného názoru a myslíte, že zápas skončí remízou, pak si vsaďte na nerozhodný výsledek, kurs je 3.40. A pokud věřítem, že zvítězí Bradford, nevynechejte kurs 5.25 na jeho dnešní výhru.

Reklama