Hlavní obsah

Shelbourne a Bohemians se poperou o finále

Dva prvoligové celky na sebe narazí v semifinále irského ligového poháru. Shelbourne, dosavadní lídr letošní sezony, vyzve na svém stadionu Tolka Park mužstvo Bohemians Dublin.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Jedna porážka z osmnácti utkání. Takto stručně by se dala charakterizovat situace, ve které se Shelbourne nyní nachází. Za zmínku stojí především výsledky na domácím hřišti, kde z deseti utkání devětkrát vyhrál, jednou remizoval a má celkové skóre 27:3. Podobně se tomuto mužstvu daří v ligovém poháru a zaslouženě se dnes může poprat o finále. V pátek navíc uspělo v lize, když si přivezlo cenné 3 body ze hřiště Droghedy, která patří jednoznačně k tomu lepšímu, co může irská liga nabídnout. Třináctou branku v sezoně si připsal kanonýr Jason Byrne a rychle se přibližuje ke svým 21 gólům v minulém ročníku. Střelecky se prosadil i stoper Owen Heary, který hraje za Shelbourne už devátou sezonu.

Bohemians Dublin býval vždy týmem, jenž bojoval do poslední chvíle o ty nejvyšší příčky. Od minulé sezony je ale vše jinak. Loňský ligový ročník zakončil až na šesté příčce a ten letošní vypadá prozatím ještě hůře. Z 19 utkání 23 bodů, to opravdu není moc a stačí to až na osmou příčku. V pátek se týmu navíc nevyvedl zápas s Longford Town, když soupeři podlehl na vlastním hřišti 0:1. V současné době tomuto mužstvu nejvíc chybí nějaká výrazná osobnost; nejlepší střelec mužstva Vinny Arkins má na svém kontě pouhé 3 branky, a to je opravdu málo na kanonýra, který v Irsku už pětkrát vyhrál korunu pro krále střelců.

Role favorita je zde právem přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.50. Na druhou stranu je pro Bohemians toto pohárové utkání velkou šancí se předvést; pokud věříte v jejich výhru, vsaďte si na ně v kursu 6.25. A jste-li názoru, že zápas dospěje do prodloužení, využijte kurs 3.50 na remízu.

Reklama