Hlavní obsah

Najde Austria recept na Benfiku?

Rakouský mistr Austria Vídeň dnes na domácím stadionu vstupuje do boje o evropské poháry. Díky nízkému koeficientu narazí na nasazenou Benfiku, která v Lize mistrů rozhodně není nováčkem.

Foto: FK Austria Wien

Stadion Franze-Horra bude dějištěm dnešního utkání.

Článek

Austria má na úvod sezony rozpačité výsledky. Už pohled na tabulku rakouské nejvyšší soutěže je zvláštní - po čtyřech kolech až osmá příčka, jako by v mužstvu nebylo něco v pořádku. Vedení Austrie v létě prodalo tři hráče, kteří za minulou sezonu nastříleli dohromady 30 branek; do Tromso zamířil útočník Sigurd Rushfeldt a minulý týden odešel slovenský kanonýr Filip Šebo do Rangers, kam už před mistrovstvím světa zamířil český reprezentant Libor Sionko. Dále z týmu odešel Linz do Boavisty Porto a brankářská jednička Chorvat Didulica do nizozemského Alkmaaru. Adekvátní náhrady bohužel nepřišly a s Austrií to v současné době nevypadá vůbec dobře. Trenér mužstva Frenkie Schinkels tak má dnes před sebou velmi těžký úkol a další ho čeká o víkendu ve vídeňském derby proti Rapidu.

Benfika Lisabon si ve fotbalovém světě vydobyla zvučné jméno. Impozantní byla především její cesta v minulém ročníku Ligy mistrů, kde ztroskotala až ve čtvrtfinále s Barcelonou. O kolo dřív přitom uštědřila tvrdou ránu předloňským vítězům z Liverpoolu, když si z jejich hřiště odvezla vítězství 2:0. Hráčský kádr tohoto mužstva zůstal z velké části pohromadě a určitě tak pomýšlí na podobný úspěch i letos. Do týmu navíc přišla velká osobnost - Rui Costa z AC Milán se vrátil do rodné země, aby zde odehrál své poslední fotbalové roky. Portugalská liga ještě nezačala, a tak o formě Benfiky můžeme usuzovat jen podle přátelských utkání; v těch se jí moc nedařilo, když nejdříve nestačila na svého městského rivala Sporting, se kterým prohrála 3:0, a poté neuspěla ani s AEK Atény. Z toho se ale nedají nevyvozovat žádné závěry, jelikož ostrý zápas je úplně něco jiného než přátelský. V dnešním utkání by týmu měl chybět útočník Fabrizio Miccoli, jenž má svalové zranění.

Vídeňský stadion Franze-Horra čeká zajisté parádní podívaná, podle dostupných informací zde bude 300 fanoušků Benfiky, ostatní lístky vykoupili fans Austrie, a tak převaha v hledišti bude jasná. Myslíte si, že i výsledek bude mluvit pro domácí? Vsadit si na to můžete s kursem 2.95. Remíza je oceněna kursem 3.50 a jestli spíše věříte favoritovi z Benfiky, tak využijte kursu 2.25, který nabízí společnost bwin.

Reklama