Hlavní obsah

Hearts chtějí navázat na víkendový úspěch

Dva těžké zápasy během několika dní musejí odehrát fotbalisté Hearts. V tom prvním uspěli, když ve šlágru kola porazili doma Celtic. Nyní je ale čeká daleko důležitější boj - Romanovův klub se s AEK Atény popere o Ligu mistrů.

Článek

Ruský miliardář Roman Romanov vynakládá do klubu, který v loňské sezoně skončil na druhém místě skotské nejvyšší soutěže, obrovské finance. To se projevilo na letních změnách. Mezi hráči kteří mužstvo opustili, figuruje také český reprezentant Rudolf Skácel, do týmu naopak přišli například Tiago Costa z Benfiky nebo kanonýr Mauricio Pinilla ze Sportingu Lisabon. Romanov má s klubem opravdu vysoké cíle a jednoznačně ho chce dostat co nejdříve mezi evropskou elitu. Prvním krokem je postup do Ligy mistrů; dopomoci k tomu by už měl i kanonýr Edgaras Jankauskas, který se po třízápasové pauze, způsobené zraněním, vrací do sestavy. Společně s ním nastoupí na hrotu i budoucí český reprezentant Roman Bednář, který nyní prožívá ohromnou euforii - právě on totiž rozhodl dvěma góly víkendový zápas s Celticem.

AEK Atény skončily loni v řecké lize na třetím místě. Postup do Ligy mistrů nyní berou jako prioritu, oproti Skotům ale mají menší nevýhodu. V letošní sezoně prozatím neodehráli žádný zápas, ve kterém by o něco šlo; liga v Řecku startuje až za 10 dní a druh0 předkolo Ligy mistrů Atény nehrály. V letní přestávce se událo i v tomto klubu několik změn. Překvapením je angažování devatenáctiletého Fina Hetemaje, jenž přišel z Helsinek, za které loni odehrál 33 utkání a vstřelil 2 branky. Dále klub prodloužil smlouvu řeckému kanonýru Nikolaosu Lyberopoulosovi; už třicetiletý útočník dal za AEK 36 gólů v 81 ligových utkáních. Největší letní událostí tohoto týmu je ale nákup brazilského záložníka Manduciho, který přišel z Benfiky Lisabon.

Kvůli výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita skotský celek, na který si můžete vsadit s kursem 1.95. Na remízu je kursem 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články