Hlavní obsah

Petržalku čeká běloruský Minsk

Eurotip.cz

V minulé sezoně Artmedia nadchla celou Evropu svým vystupováním v hlavní fázi Ligy mistrů. V té letošní se pokusí o podobný kousek v Poháru UEFA; ve druhém předkole se utká s Dynamem Minsk.

Článek

Slovenský vicemistr o víkendu remizoval ve šlágru kola s Ružomberokem 2:2, dnes ho ale čeká mnohem důležitější zápas. V prvním předkole Artmedia uspěla proti gruzínské Georgii Tbilisi, ale vůbec to nebylo jednoduché. O jejím postupu rozhodl gól na půdě Gruzíncú; Halenár sice jen korigoval výsledek na 1:2, díky domácímu vítězství 2:0 to ale stačilo na postup. V dnešním zápase nemůže tréner Artmedie Jozef Adamec počítat se službami Tomáša Oravce a středopolaře Michala Kubaly. Oravce vyřadily dvě žluté karty, které sedminásobný slovenský reprezentant dostal v dvojzápase s Tbilisi, a Kubala byl přeřazen do B-mužstva kvůli svému špatnému přístupu k plnění povinností.

Dynamo Minsk vstoupilo do poháru UEFA rovněž v prvním předkole, kde se utkalo s polskou Zaglebií Lubin. Dá se říci, že si postup vybojovalo už v prvním utkání hraném na polské půdě. V tom dokázalo vstřelit branku a s remízou 1:1 mu stačilo v odvetě ubránit bezgólový výsledek. Další remízu si připsalo o víkendu v lize s průměrnou Darydou; celkově je v lize na druhém místě s tříbodovou ztrátou na první BATE. Síla Minsku je především v obraně a standardních situacích, horší je to po technické stránce mužstva, která není na moc vysoké úrovni.

Bookmakeři společnosti bwin dnes favorizují Artmedii, na kterou vypsali kurs 1.60. Pokud věříte v nerozhodný výsledek, můžete si na něj vsadit s kursem 3.65 a jestli podle vás můe Minsk překvapit a porazit Petržalku, pak si vsaďte na Bělorusy s kursem 4.50.

Reklama