Hlavní obsah

Stockholm uvidí česko-slovenský souboj

Dvě tenistky bývalé federace na sebe narazí na turnaji ve Stockholmu. Češka Eva Birnerová se Jarmilu Gajdošovou pokusí porazit poprvé mezi dospělými.

Článek

Obě hráčky se totiž už utkaly, ovšem jako juniorky. Oba zápasy se odehrály před čtyřmi lety a v obou uspěla po tuhém boji Birnerová; na Australian Open ji porazila 6-6 3-6 6-4 a v Roehamptonu 6-3 6-7 6-1. Před jejich prvním zápasem na okruhu WTA mezi ženami si Birnerová nevede vůbec špatně. Tenistka, která za pár dní oslaví 21. narozeniny, se ještě před několika týdny trápila. Potom ovšem přišel turnaj v Budapešti; na něm se musela prokousat kvalifikací a v hlavní soutěži došla do třetího kola, kde ji vyřadila Němka Mullerová. Dobře si potom vedla i na turnaji v Baden-Badenu, kde ji v semifinále zastavila krajanka Bohmová. Ve Stockholmu zatím příliš práce neměla, v prvním kole si poradila se Sandrou Kloeselovou 6-4 6-2.

Devatenáctileté Slovence se letos více dařilo na začátku roku. V Austrálii zvítězila na třech turnajích s nižší dotací v řadě, kde ovšem neměla soupeřky světové třídy. Poté přišel trochu útlum, ze kterého se Gajdošová probrala ve Francii; ve Vittelu ztratila jediný set a své celkové vítězství zpečetila "kanárem", kterého nadělila domácí Sanchezové. Potom ale přišly dvě prohry v prvních kolech, v Budapešti a Baden-Badenu. Dalšího vítězství se dočkala až ve Stockholmu, stálo ale za to - na raketě Gajdošové skončila šestá nasazená hráčka, Běloruska Jakimová.

I přes vzájemnou bilanci je dnes podle bookmakerů favoritkou Slovenka, na kterou společnost bwin vypsala kurs 1.45. Věříte, že proti Gajdošové může Birnerová uspět i dnes? Potom si vsaďte na Češku, kurs je 2.30.

Reklama