Hlavní obsah

Německá Bundesliga startuje

Bayern Mnichov a Borusia Dortmund na sebe narazí v premiérovém utkání nového ročníku Bundesligy. Stejně jako v minulé sezoně se zahajovací zápas odehraje v mnichovské Allianz Areně; právě na tomto stadionu Bayern vkročil do minulého ročníku vítězstvím nad Borusií Monchengladbach.

Foto: ARCHIV

Allianz Aréna v Mnichově

Článek

Mistr loňské sezony z Mnichova je opět favoritem nejvyšší německé soutěže. V letní přestávce udělal několik hráčských změn; největší ztrátou je odchod hlavní osobnosti týmu Michaela Ballacka, jehož bude - i podle slov trenéra Magatha - velmi těžké nahradit. Odešel rovněž brazilský reprezentant Ze Roberto, naopak přišli Daniel van Buyten z Hamburku a německý reprezentant Lukas Podolski z Kolína. To znamená posílení obrany a útoku, ale co záloha? V té bude Magath spoléhat na hráče, kteří v minulých letech nehráli zrovna pravidelně. V přípravných zápasech vykrystalizovalo její složení takto - Salihamidzic, Ottl, Hargreaves a Schweinsteiger. Uvidíme jak se s tím jmenovaní hráči poperou, nahradit ale Ballacka se Ze Robertem nebude vůbec jednoduché.

Podobné problémy by mohly čekat i Borusii Dortmund. Vestfálský klub v létě opustila česká dvojice Koller - Rosický, která zde několik sezon byla nepostradatelná. Na druhou stranu se ale zdá, že vedení v létě mužstvo kvalitně doplnilo; náhradou Rosického se má stát Jihoafričan Steven Pienaar, který do Dortmundu zamířil z Ajaxu Amsterdam, za Kollera potom přišli dva útočníci světového formátu - z Rennes Švýcar Frei, jenž vytvoří velice nebezpečné duo s Paraguaycem Nelsonem Valdézem. Vedení si pojistilo i trenéra Berta van Marwijka, jemuž prodloužilo kontrakt až do léta 2008.

Papírovým favoritem zahajovacího utkání je domácí Bayern, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Na remízu vypsala společnost bwin 4.05 a ten, kdo věří v překvapení, si může vsadit na Dortmund v kursu 4.75. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám.

Reklama