Hlavní obsah

Toronto uvidí souboj dvou Jihoameričanů

Dva Jihoameričané na sebe narazí ve čtvrtfinále turnaje Masters v Torontu. Chilan Fernando Gonzalez změří síly s Argentincem Jose Acasusem. Oblíbeným povrchem obou hráčů je antuka, oba ale umí i na betonu, což zde jasně dokazují.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Gonzalez má tento rok výbornou formu a právem mu náleží 16. příčka v žebříčku ATP. Už třikrát se v letošní sezoně probojoval do semifinále, ani jednou z něj ale nevyšel vítězně; ještě o jednu prohru více potom zaznamenal ve čtvrtfinálových bojích. Toho se dnes bude chtít vyvarovat, i kvůli obtížnému losu, který v Torontu měl. V prvním kole narazil na nevyzpytatelného Švéda Soderlinga, se kterým sehrál zajímavé utkání, v němž se vítězství nerodilo snadno. Pro další kolo mu los přisoudil Španěla Ferrera, kterého Gonzalez hladce smetl z kurtu a mohl se tak připravit na "ranaře" Ivana Ljubičice. Chorvat má v oblibě jednoznačně tvrdé povrchy, především kvůli skvělému podání a krátkým výměnám, i proto byl pasován do role mírného favorita. Gonzalez ale svou kvalitní hrou od základní čáry dokázal zápas dotáhnout až do tiebraku třetího setu, po kterém nakonec mohl slavit postup.

Jeho dnešní soupeř Jose Acasuso je v žebříčku ATP o deset příček níže. Narozdíl od něj ale už v letošní sezoně turnajový triumf slavil; přemožitele nenašel na chilském antukovém turnaji ve Vina del Mar. Na kontě má i další finálovou účast, na prestižním turnaji ve Sttutgartu byl nad jeho síly pouze Španěl David Ferrer. V Torontu postupem do čtvrtfinále zaznamenal svůj největší letošní úspěch na tvrdém povrchu. V prvním kole si poradil ve dvou setech s Phauem, větší bitvou byl ale jeho následující zápas s Robredem, kde se rozhodovalo až ve třetím setu. V posledním zápase vyprovodil hladce z kurtu Francouze Benneteaua a potvrdil svou letošní dobrou formu.

Vzájemné zápasy těchto hráčů hovoří jasně pro Gonzaleze, který vyhrál osm z devíti soubojů. Jestli věříte, že Chilan svou převahu nad soupeřem potvrdí, tak si na něj vsaďte s kursem 1.35 u společnosti bwin. Acasuso je považován za outsidera zápasu, pokud mu i přesto věříte, vsadit si na něj můžete s kursem 2.70.

Reklama