Hlavní obsah

Stuttgart čeká na úvod Norimberk

Ve včerejším zahajovacím utkání Bundesligy porazil Bayern Mnichov Dortmund a připsal si do tabulky první tři body. Dnes je na programu dalších šest zápasů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

VfB Stuttgart angažoval před letní přestávkou nového trenéra. Zkušeného Giovanniho Trapattoniho Armin Veh; pod vedením Itala se týmu totiž vůbec nedařilo a skončil až na 9. místě, což byl nejhorší výsledek za několik posledních sezon. Mužstvu nepomohl ani příchod dánské dvojice Tomasson - Gronkjaer. O tom, že se především Gronkjaerovi ve Stuttgartu nedařilo, hovoří i jeho letní přestup do Kodaně. Oporou týmu je každoročně brankář Timo Hildebrand, kterého by chtělo do svého mužstva hned několik evropských velkoklubů, ale zatím žádnou z nabídek nepřijal. V létě navíc Stuttgart posiloval; největším posilou by měl být nákup Antonia da Silvy, který si toto angažmá vydobyl perfektními výkony za Mainz, na místo stopera přišel zkušený mexický reprezentant Pavel Pardo, jenž patřil k hlavním pilířům Středoameričanů na uplynulém MS v Německu, a další posilou do obrany je Pardův krajan Ricardo Osorio z Cruz Azul.

Tragický podzim, skvělé jaro - tak by se dal charakterizovat Norimberk v minulém ročníku. Mužstvo, ve kterém nastupuje hned několik českých a slovenských hráčů, skončilo v jarní tabulce Bundesligy na čtvrtém místě, vinou nevydařenému podzimu se ale muselo spokojit s konečnou osmou příčkou. I to se dá však na poměry Norimberku nazvat úspěchem a především příslibem do dalších sezón. Hlavní měrou se o to zasloužil slovenský reprezentant Robert Vittek, který střílel jeden gól za druhým. Klub tohoto hráče v letní přestávce udržel a Vittek bude, společně se svým krajanem Mintálem, znovu velice silnou zbraní svého týmu. Další takovou souhru by měli předvádět Češi Polák z Galáskem, který je od letošní sezony novou norimberskou akvizicí. Posilami by se měli stát i Brazilec Glauber a Nizozemec Gerald Sibon, který přišel z PSV Eindhoven.

Oba dnešní soupeři své kádry dobře doplnili a zkvalitnili, což by se mělo kladně projevit na jejich výkonech. Důležitý bude jistě dnešní vstup do sezony, ve kterém je mírným favoritem domácí Stuttgart s kursem 1.90. Pokud věříte v remízu, můžete si ji vsadit s kursem 3.30 a na vítězství hostů vypsala společnost bwin 3.60.

Reklama