Hlavní obsah

Enge odjede kompletní okruhový šampionát ALMS

PRAHA

Automobilový závodník Tomáš Enge bude závodit s týmem Prodrive ve všech zbývajících závodech American Le Mans Series (ALMS). Engeho manažerská společnost BPA se totiž dohodla se společností Care Racing, která do seriálu nasadí dva vozy Ferrari 550 GTS Maranello.

Foto: Právo

Tomáš Enge

Článek

Jeden bude pilotovat stejně jako v závěru loňské sezony Enge společně s Peterem Koxem, druhý poté Anthony Davidson s Danicou Patrickovou.

"Jsem více než šťastný, že mohu pokračovat v naší vynikající spolupráci. Prodrive ukázal, že mi hodně důvěřuje, a já udělám maximum, abych se odměnil dobrými výsledky," radoval se jediný český pilot, jenž se zúčastnil závodů mistrovství světa formule jedna, v oficiální tiskové zprávě týmu.

Útok na celkové vítězství

Enge věří, že společně s Koxem budou útočit na celkové vítězství. "Minulý rok jsme ukázali, že můžeme bojovat o nejvyšší příčku třídy GTS, a naším cílem je udržet tuto úroveň i v letošním šampionátu. Jsme si vědomi, že naši soupeři jsou silní, rychlí a zkušení, ale chceme vyhrát sérii a budeme o to tvrdě bojovat," uvedl sebevědomě český jezdec.

Šestadvacetiletý rodák z Liberce se zúčastnil i prvního závodu devítidílné série v březnu v Sebringu, ale kvůli technickým problémům posádka do cíle nedojela. Druhý závod se uskuteční v závěru června v Atlantě.

Díky tomuto rozhodnutí se Enge nebude moci představit ve všech kláních šampionátu FIA GT, kde společně s Robertem Perglem hájil barvy týmu MENX. V případě termínové kolize by jej měl nahradit Jaroslav Janiš nebo stejně jako o tomto víkendu Josef Venc.

Enge se společně s Koxem a Jamiem Daviesem představí se stejným vozem i o tomto víkendu ve francouzském Le Mans, kde se uskuteční slavný čtyřiadvacetihodinový závod.

Reklama

Související témata: