Hlavní obsah

Artmedie narazí na lídra tabulky

Tým Žiliny čeká na fotbalisty Petržalky, kteří dnes odehrají svůj šestý zápas v letošní sezoně Corgoň ligy. Jejich soupeř zatím vévodí nejvyšší slovenské soutěži a je tak určitě ve velké psychické pohodě.

Foto: čtk

Luboš Reiter z Artmedie (vpravo) a hráči Dynama Minsk Kiryl Pauljučak (uprostřed) a Siarhei Pavlikovich v utkání 2. předkola Poháru UEFA.

Článek

Pro Artmedii je toto utkání generálkou na odvetu poháru UEFA, kterou odehraje v Minsku s místním Dynamem. Z domácího utkání si veze do Běloruska vítězství 2:1, což není vůbec špatné, postup jí to ale zdaleka ještě nezaručuje. Pro Artmedii byla Žilina vždy nepříjemným soupeřem a doma s ní nevyhrála už tři roky. Dnes by to ale potřebovala jako sůl, jelikož se prozatím krčí až na desáté příčce tabulky, a to je pro nejlepší bratislavský klub opravdu mizerné umístění. V minulém týdnu Artmedie posílila o dva hráče, kteří by měli nastupovat v základní sestavě; z mužstva dnešního soupeře přišel levonohý fotbalista Martin Ďurica, který odehrál za Žilinu několik výborných sezón a do mužstva by měl přinést především zkušenost. Druhým nákupem je 21letý Karim Guede. Reprezentant Toga přišel z Hamburku, kde hrával za juniorku jako amatér.

Žilina odstartovala nový ročník prohrou v Banské Bystrici, od té doby už ale nezaváhala a právem je tak v čele. Vyhrála v Nitře a Interu Bratislava a na domácím hřišti přehrála Trnavu a Trenčín. V posledních dvou utkáních se rozstřílel její nejlepší útočník Stanislav Šesták, když zaznamenal tři branky. Stejný počet branek už nastřílela i dvojice Němec - Porázik, nikdo jiný za Žilinu v letošním roce ještě neskóroval. V týdnu hrála Žilina přátelské utkání s českým druholigovým Hlučínem. Byl to druhý zápas bez středopolaře Miroslava Barčíka, který se dohodl na angažmá s nováčkem řecké ligy FC Ergotelis. I bez něj ale Žilina Hlučín porazila jednoznačně 4:1 a prokázala tak svou skvělou formu. V dnešním utkání chce uspět znovu, jednoduché to ale jistě mít nebude.

Do role favorita bookmakeři - i přes nynější postavení v tabulce - pasují Artmedii, na kterou vypsali kurs 2.10. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 2.95 a na výhru MŠK Žiliny 3.35.

Reklama