Hlavní obsah

Zaplatí Watford další nováčkovskou daň?

Eurotip.cz

Prohrou v Evertonu zahájil nováček v Premier League z Watfordu novou sezonu. Dnes se poprvé představí ve svém domácím stánku Vicarage Road, kde změří síly s westhamskými "Kladiváři".

Foto: Getty Images

Teddy Sheringham se v zápase proti Charltonu stal nejstarším hráčem Premier league.

Článek

Watford se v minulém roce probojoval do Premier League z baráže. Ve finálovém utkání přehrál Leeds jednoznačně 3:0 a právem si tak zajistil po šesti letech vstupenku do hvězdné soutěže. V létě hledal posily spíše mezi nezkušenými hráči; z nich je jistě největší hvězdou Damien Francis z Wiganu, který se hned v úvodním kole střelecky prosadil, když korigoval v 90. minutě stav zápas s Evertonem. Dále sem zamířila dvojice z Charltonu Chris Powell - Shaun Bartlett a několik dalších hráčů nepříliš známých jmen. Do dnešního utkání nemají domácí žádná čerstvá zranění, navíc je po lehčím zranění kotníku už zcela fit stoper Jay DeMerit; v sestavě tak nahradí mladého Mariappu, který proti Evertonu zrovna neoplýval jistotou.

West Ham vstoupil do nového ročníku domácím vítězstvím nad Charltonem. Tým v létě nakoupil hned několik zajímavých posil, se kterými chce udělat letos ještě lepší výsledek než loni, kdy skončil na devátém místě. Přišli Carlton Cole z Chelsea, Lee Bowyer z Newcastlu, Robert Green z Norwiche, George McCartney ze Sunderlandu a Jonathan Spector z Manchesteru United. Spector v prvním utkání nenastoupil kvůli zraněnému rameni, ale dnes už je připraven, xhybět budou tedy pouze Dean Ashton a Matthew Etherington, kteří ještě nejsou zcela fit. Za "Kladiváře" stále hraje veterán Teddy Sheringham, ten se v zápase proti Charltonu stal vůbec nejstarším hráčem Premier league, který kdy nastoupil. V den zápasu, ve kterém vystřídal Zamoru, mu bylo přesně 40 let a 139 dní. Každým dalším utkáním má možnost tento rekord překonat, což určitě dokáže.

West Ham vždy uměl na Watford zahrát, z posledních 19 utkání 16 vyhrál a pouze v jednom případě odešel poražen. Myslíte si, že to tak dopadne i dnes: Pak si vsaďte na hosty s kursem 2.60. Věříte-li, že zůstanou všechny body doma, vsaďte si na Watford s kursem 2.55 a na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.10.

Reklama