Hlavní obsah

Dostane se Seattle z mizérie?

Nejhorší dny sezony prožívají v Major League Baseball hráči i fanoušci Seattlu. Mariners prohráli už jedenáct zápasů v řadě a dnes je čekají rozjetí Yankees.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Svým fanouškům ostatně Mariners dělali radost naposledy v letech 2001-2002, kdy skončili v základní části s fantastickou bilancí 116-46. Od odchodu oblíbeného trenéra Pinielly s nimi jde všechno s kopce; do play off se jeho bývalí hráči už nedostali a v posledních dvou sezonách dokonce skončili na úplném spodku Západní divize Americké ligy. Seattle se s vidinou vyřazovacích bojů loučí i letos, srpen je ovšem pro jeho příznivce vysloveně noční můrou; od vítězné série proti Tampě prohráli Mariners všech jedenáct zápasů. A to není jediná černá série týmu - ještě horší je, že proti divizním soupeřům prohráli už dvacetkrát v řadě. "Asi není příliš těžké si představit, jak je to pro nás těžké," komentoval lakonicky náladu v týmu japonský vnější polař Ichiro Suzuki. Na kopec se dnes v dresu Seattlu postaví Gil Meche; osmadvacetiletý nadhazovač má jako jediný člen rotace kladnou bilanci, na výhru ale čeká už přes měsíc, přesněji od 14. července, kdy zvítězil v Torontu. Během této doby narazil i na dnešního soupeře; odházel proti němu výborný zápas, který se ale rozhodl až poté, co odešel ze hřiště.

Jako by problémům domácích neměl být konec, na jejich stadion zavítají slavní Yankees, kteří jsou plni sebevědomí po vydařené sérii zápasů proti Bostonu. Nejslavnější duel zámořské soutěže vyzněl naprosto jednoznačně - Red Sox na svém stadionu nevyhráli ani jeden z pěti zápasů a náskok Yankees v čele divize se tak ještě zvýšil. Mecheho dnes čeká útok, který Bostonu během zmiňované série nasázel 49 bodů, problém ovšem hosté mohou mít na nadhozu. Proti domácím, kteří zoufale touží vyhrát, nastoupí Jeff Karstens; třiadvacetiletého hráče čeká premiéra v MLB, dosavadní letošní zápasy odehrál v nižších soutěžích, kde se mu dařilo střídavě.

Věříte dnes dobře hrajícím Yankees, nebo podle vás konečně uspějí domácí? Vsaďte si na zápas Seattle - New York Yankees!

Reklama