Hlavní obsah

Ulihrach narazí na jedničku kvalifikace

Úspěšně vstoupil český tenista Bohdan Ulihrach do boje o účast na grandslamovém US Open. Bývalý dvaadvacátý hráč světa postoupil přes Brita Leea; dnes ho čeká nasazená jednička kvalifikace, Kanaďan Frank Dancevic.

Foto: archiv

Bohdan Ulihrach

Článek

Ulihrach musel v loňském roce podstoupit operaci lokte, která poznamenala jeho letošní sezonu. Kolínský rodák, jehož kariéru už předtím ovlivnil nesprávně udělený trest ATP za dopink, odehrál svůj první turnaj až začátkem května v Ostravě. Vypadl tam ve třetím kole a na dalších turnajích se mu vedlo už jen hůř - v Praze, Braunschweigu a poté i na turnaji ATP v Amersfoortu skončil pokaždé ve druhém kole. Na US Open se v hlavní soutěži naposledy objevil před třemi lety; v roce 2003 uhrál druhé kolo, své maximum na kurtech ve Flushing Meadows. Letos se tam znovu pokouší dostat z kvalifikace. V ní se dostal do druhého kola přes Brita Martin Leea, který mu vzdal zápas za stavu 3-6 7-6.

Dnes čeká českého tenistu zřejmě nejtěžší soupeř kvalifikace, v níž je Frank Dancevic nasazenou jedničkou. Kanaďan už na severoamerických betonech odehrál spoustu zápasů; že je na nich jako doma prokázal například před měsícem, kdy zvítězil na challengeru v Granby. Na následujícím turnaji ve Washingtonu sice Korejce Leea potrápil, ale vypadl s ním už v prvním kole a v Torontu potom ve druhém kole nestačil na Fina Nieminena. V prvním kole kvalifikace už si ale spravil chuť; s domácím Timem Smyczekem si poradil snadno 6-1 6-4.

Podobně lehce by si podle bookmakerů měl poradit i dnes s Ulihrachem; společnost bwin totiž na kanadského favorita vypsala nízký kurs 1.28. Věříte, že si český hráč vzpomene na starou formu? Potom si vsaďte na něj, kurs je 3.03.

Reklama