Hlavní obsah

Rozjeté San Diego míří do Colorada

Jediný výhra dělí baseballisty San Diega od vedení v Západní divizi Národní ligy. Mužstvo, které vyhrálo čtyři zápasy v řadě, se dnes pokusí prodloužit vítěznou šňůru v Coloradu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Tři ze čtyř zmiňovaných vítězství mají dvojnásobnou cenu. San Diego totiž doma vyprovodilo bez prohry Los Angeles Dodgers, lídry divize, kterým nyní dýchají na záda. Padres tak využili výhodu domácího prostředí, kde se jim letos - na rozdíl od dřívějších sezon - příliš nedaří; na Petco Parku mají zápornou bilanci 33-36. Dnes se musejí přesunout do Colorada, kde se domácím Rockies postaví nováček Mike Thompson. Ačkoli si pětdvacetiletý nadhazovač kroutí první sezonu v MLB, na Colorado narazil už dvakrát. Bilanci má proti nim sice 0-2, ale rozhodně se nemusí stydět; ani doma, ani venku proti nim nevyhořel a prohrál především vinou spoluhráčů na pálce.

Dnes budou Rockies prahnout po vítězství dvojnásob. Tým z Denveru totiž prohrál šest zápasů za sebou a klesnul proto na úplné dno divize. Ta je ovšem velmi vyrovnaná a do konce sezony Colorado odehraje ještě 35 zápasů, takže není nic ztraceno. Proti svému soupeři dnes domácí pošlou Jeffa Francise, který - stejně jako jeho protihráč na nadhozu - nemá na dnešního soupeře nejlepší vzpomínky. Francisovi háže doma výborně, bilanci má sice jen 5-4, ovšem soupeřům povolí méně než tři body za zápas. Proti San Diegu se mu ale nevede - s Padres se letos utkal už třikrát a ačkoli nikdy vyloženě neselhal, ani jeho spoluhráči na pálce nepodpořili a pokaždé prohrál.

Který ze dvou nadhazovačů dnes zlomí své prokletí? Podle bookmakerů by to mělo být spíš Colorado, na které vypsali kurs 1.61 a 2.20 na jeho výhru v handicapu. Myslíte si, že Padres dnes potvrdí formu a vyhrají? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.35.

Reklama