Hlavní obsah

Rosický si dnes odbude premiéru

Do prvního utkání Premier league dnes nastoupí český reprezentant Tomáš Rosický. Jeho Arsenal zavítá na stadion Manchesteru City, kde chce získat první tři body. Stejný záměr ale mají i domácí, kteří mají - stejně jako "Gunners" - zatím jen bod.

Článek

Pro City je dnešní zápas druhým domácím v řadě. V tom středečním pouze remizovali s Portsmouthem a tak dnes mají co napravovat. V letní přestávce prošlo mužstvo trenéra Stuarta Pearce velkými změnami. Několik hráčů odešlo, ale hodně kvalitních přišlo. Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi - to jsou velká jména, která se však potřebují nejdříve zadaptovat. Kvůli zranění kotníku dnes opět nenastoupí nový brankář Andreas Isaksson, takže chytat bude Nicky Weaver. Po trestu za červenou kartu z prvního kola se do sestavy vrací Bernardo Corradi, ale hrát nebudou Hamann (chodidlo) a Cole (koleno). Trabelsi má problémy s vízy pro svou rodinu, takže dnes bude týmu rovněž chybět, stejně jako Ben Thatcher, který dostal trest za likvidační zákrok na Pedra Mendese v minulém utkání. " Máme po dvou zápasech jeden bod, což není dobré, ale ani nějak výrazně špatné. Naše hra byla v minulém zápase dobrá směrem dozadu, horší už to bylo dopředu. Na tom musíme zapracovat a pak se dostaví výsledky," konstatoval před dnešním soubojem Stuart Pearce.

Arsenal v prvním kole nepokřtil svůj nový Emirates Stadium tak jak očekával, když pouze remizoval s Aston Villou. Kvůli odvetě předkola Ligy mistrů proti Dynamu Záhřeb potom nehrál v týdnu vložené ligové kolo jako ostatní celky. Proti Záhřebu trenér Arsene Wenger šetřil dvojici Lehmann - Henry, která už ale do dnešního utkání nastoupí v základní sestavě. V té by měl být také i zmiňovaný Tomáš Rosický, který už je v pořádku po zranění, jež si přivodil v prvním utkání proti Záhřebu. Naopak chybět v sestavě budou zranění Ljnugberg (kotník), Gael Clichy (chodidlo), Philippe Senderos (rameno), Diaby (kotník) a Lauren (koleno). Ohrožen je i start Reyese, který má problémy s třísly. " Arsenal má velké jméno, ale naše hra není v poslední době vůbec ideální. Máme hodně zraněných, přesto si chceme vybudovat sebedůvěru a v dnešním utkání uspět," řekl trenér "Gunners" Arsene Wenger.

Domácí jsou považováni za jasného outsidera s kursem 4.90 na jejich vítězství. Kurs na remízu je 3.40 a pokud věříte ve vítězství Arsenalu, vsaďte si na něj v kursu 1.65. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které najdete u společnosti bwin.

Reklama