Hlavní obsah

Zklamaný Liberec přivítá Brno

Boj na dvou frontách na začátku sezony nezvládli fotbalisté Liberce. Severočechům se sice daří v lize, svůj hlavní cíl - dostat se do Ligy mistrů - ale nesplnili. Dokáže tým trenéra Lavičky potlačit zklamání a soustředit se na dnešní utkání s Brnem?

Článek

Rozčarování je o to horší, že od účasti v nejprestižnější soutěži kontinentu dělilo Liberec pouhých dvanáct minut. Po domácí bezbrankové remíze se Spartakem Moskva právě těch dvanáct minut před koncem remizovali 1:1, poté ale přišla Pavljučenkova trefa, která Liberci zabouchla dveře do milionářské soutěže a poslala ho jen do Poháru UEFA. "Celkově bych to neviděl jako tragédii. Život pro nás nekončí. Pro většinu našich hráčů je setkání s mezinárodním fotbalem novou věcí. Získali jsme velkou zkušenost," řekl po utkání kouč Lavička, který doufá, že na jeho hráčích se vyřazení příliš nepodepíše. "Víc než na Pohár UEFA teď myslím na to, jak zvládneme sobotní zápas s Brnem. Snad na nás Liga mistrů nezanechá stopy, bylo by špatné podlehnout nějaké frustraci," dodal Lavička, jehož svěřenci jsou v lize zatím naprosto suverénní: ze čtyř zápasů čtyřikrát vyhráli a celých 360 minut odehráli bez obdržené branky.

V Gambrinus lize se ovšem nadmíru daří také dnešnímu soupeři Severočechů. Je evidentní, že Brno nechce zopakovat loňskou sezonu, kdy se muselo bát, jestli se udrží v nejvyšší soutěži. Moravané vlétli do letošního ročníku zostra; ve čtyřech zápasech nenašli přemožitele a vedle Liberce jsou jediným týmem, který ještě nedostal gól. Sami ovšem dali pouhé dva, což stačí na osm bodů za dvě výhry a dvě remízy. Proti Liberci by dnes na trávník měla vyběhnout stejná sestava, která před týdnem porazila doma pražskou Slavii. Na krajích zálohy tehdy nastoupili mladíci Partyš a Střeštík. "Se Slavií nám tito hráči zrychlili hru směrem dopředu. Možná že tedy nastoupíme ve stejné sestavě," prohlásil trenér Mazura, kterému bude znovu chybět Martin Švejnoha, Karel Večeřa a Aleš Schuster.

Loni dokázalo Brno uhrát v Liberci remízu 0:0. Podle bookmakerů už by se jim to ale povést nemělo, společnost bwin vypsala jako favorita zápasu domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.45. Myslíte si, že hosté mohou úřadujícího mistra znovu zaskočit? Potom si vsaďte na neprohru Brna, kurs je 2.25.

Reklama