Hlavní obsah

Hertha chce po letech bodovat v Hamburku

Bez výhry jsou po dvou zápasech nové sezony Bundesligy fotbalisté Hamburku. Třetí nejlepší tým loňského ročníku zkusí první tři body získat dnes proti berlínské Hertě.

Článek

Loňské třetí místo je cíl, kterého by chtěl klub z přístavního města dosáhnout i letos. V minulé sezoně drželi hráči Hamburku jeden primát - díky vynikající obraně obdrželi vůbec nejmíň branek ze všech mužstev Bundesligy. V uplynulých dnech sice mužstvo oslabil odchod Nizozemce Boulahrouze do Chelsea, místo něj si ale klub pořídil dalšího hráče ze země tulipánů, Jorise Mathijsena, který dříve oblékal dres Alkmaaru. A co víc, Hamburk se poohlíží i po třicetiletém kapitánovi Argentiny Pablo Sorinovi, za kterého je údajně ochotná dát kolem tří milionů eur. Pětasedmdesátinásobný reprezentant by měl pomoci vystužit defenzivu, které chybí zranění Vincent Kompany a Thimothee Atouba a na trávník dnes nevyběhne ani potrestaný Guy Demel. Oslabený tým ve dvou zápasech inkasoval už třikrát; při letošní premiéře Hamburk doma jen remizoval 1-1 s Bielefeldem a bod si odvezl po výsledku 2-2 i z Chotěbuzi.

Domácí dnes navíc čeká soupeř, kterému se nyní daří. Hertha Berlín sezonu začala remízou ve Wolfsburgu, při které od soupeře nedostala gól. Dalších devadesát minut s čistým štítem odehrál berlínský klub před týdnem proti Hannoveru, který před svými diváky rozdrtil 4-0. Mimo to se Hertě daří i v Poháru UEFA - po těsné domácí výhře nad gruzínským klubem Ameri si na hřišti soupeře vybojovali postup po remíze 2-2. Jediné, co trenérovi hostů nedá spát, je tak zřejmě jen bilance jeho týmu na hřišti dnešního soupeře. V souboji obou mužstev v posledních letech téměř vždy vítězí domácí fotbalisté; poslední body z Hamburku si Hertha odvezla v roce 2001. "Dlouhé roky se nám tam nedařilo, je proto načase vzít jim body," prohlásil trenér hostů Falko Götz, kterému dnes budou chybět potrestaný Zecke Neuendorf a zraněný Kevin Boateng.

I přes Götzovo prohlášení věří bookmakeři více domácím, na které vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že Hertha dnes potvrdí svou dobrou formu a alespoň remizuje? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 1.96. A pokud jste se ještě nerozhodli, nevadí. Počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama