Hlavní obsah

Connecticut uvidí boj o finále

Eurotip.cz

Dvakrát za sebou si basketbalistky Connecticutu zahrály ve finále zámořské WNBA. Letos se jim to může podařit potřetí; stačí, když si dnes na domácí palubovce poradí s Detroitem.

Článek

Své dobré výsledky z předchozích sezon potvrzují domácí hráčky i letos. Do play off šel Connecticut jako nejlepší tým základní části. Basketbalistkám, mezi nimiž září především trio Douglasová-Salesová-McWilliamsová, se dařilo jak doma, tak na hřištích soupeřek. S bilancí 26-8 vstoupily do vyřazovacích bojů suverénně - nejprve deklasovaly Washington před jeho vlastními diváky 76-61 a poté si s ním poradily i doma, kde zvítězily 68-65. První zápas prohrály na úvod finále konference, když v Detroitu nestačily na domácí Shock a prohrály 59-70. Poté se ovšem série, hraná na dvě vítězství, přesunula do Connecticutu a tam už Sun nezaváhaly - vedle McWilliamsové a Salesové zazářila i Polka Dydeková, která si připsala sedmnáct bodů a pět doskoků. "Bylo to 'buď, anebo'," řekl po výhře 77-68 trenér Connecticutu Mike Thibault. "Řekl bych, že jsme po většinu zápasu hráli skvěle, především v obraně," dodal.

Nic jiného ostatně jeho svěřenkyním ani nezbývalo, protože jejich soupeřky se v posledních zápasech slušně rozjely. Detroit si výhodu domácího prostředí na úvod play off zajistil v posledním utkání; Storm v něm narazily právě na Connecticut, který rozdrtily 88-65. Thibault v něm sice šetřil některé hráčky a Katie Douglasová, která stále není v pořádku, v něm vůbec nenastoupila, výhra o 23 bodů ale Detroit zjevně nabudila. Výhodu vlastního hřiště totiž jeho hráčky vůbec nepotřebovaly - s Indianou vyběhly ve dvou zápasech, nejprve zvítězily 68-56 venku a poté 98-83 doma. Formu potvrdily i proti Connecticutu, který doma porazily o jedenáct bodů, o výherní sérii přišly až po zmiňované prohře ve druhém zápase série.

Dnešní rozhodující zápas se znovu odehraje v duchu "buď, anebo". Věříte v něm více domácím, nebo podle vás Detroit postoupí do finále na jejich úkor? Vsaďte si na zápas Connecticut - Detroit!

Reklama