Hlavní obsah

Zaboduje Portsmouth i v Middlesbrough?

Mužstvo z Portsmouthu hostí v dohrávce třetího kola anglické Premier League fotbalisté Middlesbrough. "Pompey" ještě nedostali branku, což budou chtít zopakovat i dnes na Riverside Stadium.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

"Boro" udělalo radost svým fanouškům v minulém kole, když v posledních deseti minutách otočilo domácí zápas s Chelsea a připsalo si do tabulky první letošní body; v prvním utkání totiž neudrželo vedení 2:0 v Readingu a nakonec prohrálo 3:2. V loňském roce dosáhli hráči Middlesbrough úspěchu na evropské scéně, když se probojovali až do finále poháru UEFA. Bohužel to bylo na úkor ligové soutěže, kde skončili až na čtrnáctém místě a pro letošek se tak do žádného z pohárů nekvalifikovali. " Doufám, že se nám bude letos dařit v Premier League o hodně více a příští rok se do pohárové Evropy vrátíme," komentoval loňský ligový neúspěch útočník Aiyegbeni Yakubu. " Máme nového trenéra, který do mužstva přinesl spoustu nových věcí a toho musíme využít," dodal. Po zranění kolene je konečně připraven nastoupit devatenáctiletý obránce Matthew Bates, který v prvních dvou zápasech týmu chyběl, hrát ovšem nebudou zranění Julio Arca a Ugo Ehiogu.

Portsmouth vlétl do nového ročníku opravdu zhurta. Mužstvo, které se v loňské sezoně zachránilo na poslední chvíli, v létě posílilo a pomýšlí na pohárové příčky. Do týmu zamířili Sol Campbell z Arsenalu, Glena Johnson z Chelsea, brankář David James z Manchesteru City, Nwankwo Kanu z WBA a David Thompson z Wiganu. To jsou všechno výrazné osobnosti a když se k tomu přidá dravá kostra z minulé sezony a nejlepší fanoušci v Anglii, je Portsmouth nyní opravdu schopný konkurovat i těm nejlepším. Dalším plusem je post trenéra; Harry Redknapp je dle mého názoru jeden z nejlepších anglických koučů v historii. V dnešním utkání bude postrádat Pedra Mendese, který byl v minulém zápase knokautován Benem Thatcherem z Manchesteru City, hrát nebudou ani už déle zranění Lomano LuaLua, Dean Kiely a Jamie Ashdown. " V zápase se City jsme hráli velice dobře, bohužel se nám nepodařilo prosadit se v koncovce, ale to se stává. Dnešní utkání bude pro nás velice těžké, máme proti sobě soupeře, který v minulém utkání porazil Chelsea, což mu jistě dodá hodně sebedůvěry", konstatoval Harry Redknapp.

Utkání nemá jednoznačného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem rovných 2.00; na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.15 a na výhru Portsmouthu kurs 3.50.

Reklama