Hlavní obsah

Barcelona chce napravit zaváhání v Superpoháru

Premiéru v novém ročníku Primera Division si dnes odbude obhájce trofeje FC Barcelona. Po neúspěchu v evropském Superpoháru se Sevillou dnes hraje na Balaídos Stadium, domácím stánku Celty Vigo.

Článek

Celta Vigo skončila v minulé sezoně na šesté příčce. To jí zajistilo účast v poháru UEFA, kde se utká se Standartem Lutych. Dnes mají ale její hráči jiné myšlenky - čeká je totiž slavná Barcelona, která loni kralovala Evropě. Celta do nového ročníku posílila o několik hráčů; přišli Antonio Guayre z Villarrealu, Nené z Alavesu, Jorge Larena z Atletika Madrid, Lequi z Lazia a George Lucas z Mineira - pro českého fanouška nepříliš známá jména, ale ten, kdo se vyzná v Primera Division, ví, že posily jsou to kvalitní. " Sevilla všem ukázala, že je Barcelona k poražení a dokonce i takovým rozdílem. Hodně mě toto utkání poučilo a chci k tomu dnes přizpůsobit naši hru. S Barcelonou se nedá hrát otevřený fotbal, to nedokáže žádný tým na světě, a proto dnes budeme hrát z velmi dobře zabezpečené obrany," prohlásil před utkáním trenér domácích Fernando Vázquez, který má k dispozici kompletní kádr.

Prohra se Sevillou zasadila velkou ránu sebevědomí katalánského velkoklubu. Barceloně dnes navíc bude scházet nejlepší fotbalista Evropy Ronaldinho, který si v poslední minutě zápasu poranil stehno. " Zranění to není vážné, ale je hodně bolestivé," konstatoval klubový lékař. K zápasu neodcestovali ani Belletti, Sylvinho a Saviola a hrát už nebude Van Bommel, který se domluvil na novém kontraktu v Bayernu Mnichov. Do základní sestavy by tak měli nastoupit nové letní posily - o úspěšný vstup do nové sezony nejvyšší španělské soutěže se pokusí Thuram, Zambrotta a Gudjohnsen. "Zápas se Sevillou byl pro nás noční můrou, nyní musíme otočit stránku a vyhrát s Celtou," reagoval na utkání Superpoháru brankář Victor Valdes. "Je to jen jedno nevydařené utkání, nic víc," dodal trenér týmu Frank Rijkaard.

Barcelona zůstává u bookmakerů favoritem, dnes si proto na ni vsadíte s kursem 1.60. Na remízu najdete u společnosti bwin kurs 3.60 a jestliže věříte domácím, využijte kursu rovných 5.00 na jejich dnešní výhru.

Reklama