Hlavní obsah

Český souboj v prvním kole

Eurotip.cz

Na US Open postoupí zcela jistě jeden český hráč do druhého kola. Důvod je jednoduchý - Jan Hájek se hned na úvod utká s Lukášem Dlouhým.

Článek

Třiadvacetiletý Jan Hájek je aktuálně na 83. příčce žebříčku ATP a to rok začínal z 352. pozice. V současné době předvádí opravdu solidní tenis a toto jeho umístění patří vůbec k tomu nejlepšímu. Stále zatím objíždí spíše challengery, ale na nich se mu opravdu moc daří. Tento rok už zvítězil v Barlettě, Braunschweigu, Poznani a Prostějově. Ve finále byl ještě v Praze a čtvrtfinále se pro něj stalo konečnou v Bergamu, Bielle a St. Brieuc. Na US Open startuje letos vůbec poprvé a především tak přijel nasát atmosféru tak významného turnaje. Možná škoda, že při losu nenarazil hned na nějakého světového hráče, jelikož by to pro něj byla určitě velká odměna. Startuje zde i ve čtyřhře společně s Tomášem Berdychem.

Stejně starý jako Hájek je i Lukáš Dlouhý. V žebříčku ATP je na tom v současné době o 13. příček hůře než jeho dnešní soupeř. Ale narozdíl od Hájka neobjíždí převážně jenom challengery. Na druhou stranu nedosáhl kromě challengerů na žádném dobře obsazeném turnaji úspěchu. V singlu vyhrál letos pouze ve Wroclawi, v Heilbronn skončil ve čtvrtfinále. O dost lépe se mu daří ve čtyřhře. V té po boku Víznera dokázal uspět hned v několika turnajích. Kromě tří titulů je jistě obrovským úspěchem semifinále na dvorcích Roland Garros, kde společně podlehli až páru Jonas Bjorkman / Max Mirnyi. Stejně jako pro Hájka je i pro Dlouhého tento zápas premiérovým na US Open.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je mírným favoritem Lukáš Dlouhý s kursem 1.71. Kurs na Jana Hájka má hodnotu 1.90.

Reklama