Hlavní obsah

Rozloučí se Boleslav s pohárem opět v Náchodě?

Eurotip.cz

O den později než ostatní zápasy 2. kola poháru ČMFS se odehraje ten mezi mužstvem od polských hranic a Mladou Boleslaví. V loňském roce to byl právě třetiligový Náchod, kdo letošního účastníka evropských pohárů vyřadil z toho tuzemského.

Článek

Mladá Boleslav cestuje do Náchoda pouze s jednou myšlenkou, nic jiného než postup nebere, i když bude postrádat svoji nejúdernější dvojici Kulič - Matějovský. Oba jsou v nominaci trenéra české reprezentace Karla Brücknera pro dvojici kvalifikačních utkání (Wales a Slovensko) na evropský šampionát. Trenér Dušan Uhrin ml. Nemůže počítat ani s Milošem Brezinským, který je v nominaci slovenské jedenadvacítky, s níž cestuje do Španělska. Opravdu nabytý měsíc mají "Škodováci" za sebou. Kromě ligových utkání, hráli dvě předkola Ligy mistrů. V tom posledním před týdnem uhráli remízu 1:1 s tureckým Galatasaray a i když tento výsledek na postup nestačil, tak se nemusejí bát, že by při svém prvním evropském vystoupení udělali ostudu. Jakým jsou mužstvem dokázali v neděli, kdy v lize deklasovali na domácím stadionu Spartu rozdílem třídy. V utkání se zaskvěl útočník Pecka, který vstřelil dvě branky, o což se jistě pokusí i dnes v Náchodě.

Mužstvo s celým názvem FK Náchod - Deštné je aktuálně na třetí příčce tabulky ČFL. Hned na úvod sezony hrálo na hřišti juniorky svého dnešního soupeře, kde vyhrálo 1:0. V dalším zápase nezaváhalo doma s rezervou Příbrami, poté remizovalo v Kolíně a v uplynulém víkendu vůbec nezvládlo domácí utkání s Ovčáry. Branka Ovčár z 90. minuty celé střetnutí rozhodla, navíc se zranil nepostradatelný náchodský útočník Merganc. Ten do dnešního utkání s největší pravděpodobností nenastoupí a v základní sestavě ho tak nahradí Vácha, který přišel minulý týden z Chrudimi. Exligovému trenéru Petříkovi bude ještě scházet dlouhodobě zraněný český reprezentant ve futsalu a špílmachr náchodského mužstva Kopecký. I když se zdejší kádr za ten rok docela obměnil, pořád na soupisce zůstávají některá jména, která pamatují loňský postup přes Boleslav a dnes ho budou chtít určitě zopakovat.

V roli jasného favorita vstupuje do zápasu prvoligová Boleslav, na kterou bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.18. Na remízu si vsadíte s kursem 5.50, ale jestli jste názoru, že Náchod opět Boleslav překvapí a dokáže zvítězit v základní hrací době, potom využijte kursu rovných 10.00 na jeho vítězství.

Reklama