Hlavní obsah

Srovná dnes Federer svoji bilanci s Henmanem?

Málokterý hráč má takovou vzájemnou bilanci s Rogerem Federerem jako Tim Henman. Oba hráči se na dvorcích utkali celkem jedenáctkrát a v šesti případech odcházel Federer jako poražený. Poslední jeho prohra se datuje do roku 2004, od té doby nedává Britovi sebemenší šanci.

Článek

Vítěz dvou posledních ročníků US Open dnes nastoupí ke svému druhému utkání toho letošního. V prvním kole si opravdu velmi hladce poradil s Yeu-Tzuoo Wangem, který mu nedělal vůbec žádné problémy. Každým zápasem dokazuje jakým fenomenálním hráčem v současné době je. V letošním roce hrál celkem 68 zápasů a pouze v pěti z nich odcházel z kurtu poražen. Čtyři z těchto pěti utkání prohrál s Nadalem, to poslední prohrál nedávno v Cincinnati s Andy Murrayem, který hraje nyní ve skvělé formě. Z Grandslamů v aktuální sezoně vyhrál Australian Open i Wimbledon, ale ve finále Roland Garros nestačil na už zmiňovaného Nadala. Na US Open chce znovu uspět a připsat si tak třetí vítězství v řadě, což se naposled povedlo Ivanu Lendlovi před dvaceti lety.

Dvaatřicetiletý Henman je aktuálně až na 62. příčce žebříčku ATP a to rok začínal z 36. pozice. Jeho nejlepším umístěním bylo čtvrté místo před čtyřmi lety, ale jak to tak vypadá, tato doba je už nenávratně pryč a Henman určitě pomalu začíná myslet na konec kariéry. Letos se nejdále probojoval do semifinále na domácím turnaji Queen's Club v Londýně, který se hraje na jeho oblíbené trávě. Stejného úspěchu dosáhl na začátku roku v Záhřebu. Ve čtvrtfinále skončil v Dubai a Washingtonu. Celkově v aktuální sezoně vyhrál 21 zápasů a v 15 případech odcházel poražen.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jasným favoritem zápasu s kursem 1.01 na jeho vítězství. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Henmana do třetího kola, tak využijte kursu 8.20.

Reklama