Hlavní obsah

Vaidišová narazí na Srbku Jankovičovou

O postup do čtvrtého kola US Open bude dnes bojovat česká hráčka Nicole Vaidišová. Los ji přisoudil Jelenu Jankovičou, kterou ve své kariéře už třikrát dokázala porazit.

Článek

Česká tenistka Nicole Vaidišová porazila na dvorcích ve Flushing Meadows v prvním kole domácí Chandu Rubinovou. V kole druhém měla překvapivě až moc problémů s 445. hráčkou žebříčku WTA ruskou Alinou Žídkovou, ale nakonec zápas dotáhla do vítězného konce a potvrdila tak roli favorita. Vaidišová svůj talent začala ukazovat právě před rokem na US Open, kde se dokázala probojovat do 4. kola. Poté dokonce vyhrála tři turnaje v řadě a její famózní sérii 18 vítězství vkuse zastavila až Amelie Mauresmová. Letos dokázala vyhrát turnaj ve Štrasburku. Obrovskou senzací pro ni skončilo French Open, když na dvorcích Roland Garros skončila až v semifinále na raketě Světlany Kuzněcové. Sama se netají tím, že právě US Open je pro ni vůbec nejprestižnější turnaj a uspět zde chce už letos. V letošním roce dokázala celkem vyhrát 32 zápasů a z 11 odcházela poražená.

Její dnešní soupeřkou bude Srbka Jelena Jankovičová, která zatím letos možná zůstává trochu za očekáváním. Aktuálně dvacátá hráčka žebříčku WTA v probíhající sezoně zatím žádný titul nevyhrála. Nejlépe se jí vedlo ve Štrasburku, kde vypadla až v semifinále právě s Vaidišovou. Do čtvrtfinále se letos probojovala v Římě, Hertogenboschi a Cincinnati. Před třemi týdny sice odstoupila z turnaje v New Havenu pro zranění pravého ramene, ale nyní už vypadá v pořádku. V New Yorku si v prvním kole poradila s Giselou Dulko ve třech setech. Poté celkem hladce porazila Belgičanku Kirsten Flipkens. Celkem letos odehrála 47 zápasů a z 27 vyšla vítězně.

Tento zápas je prvním soubojem na letošním US Open, ve kterém se utkají dvě hráčky z první dvacítky žebříčku WTA. Jestliže věříte ve vítězství české hráčky, tak si na ni vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.40. Jste-li názoru, že Jankovičová dnes aspoň zkoriguje vzájemné zápasy na 1:3, pak se Vám nabízí kurs 2.48.

Reklama