Hlavní obsah

Vyzraje Jihlava na Žižkov?

Gambrinus liga má kvůli reprezentační pauze přestávku, a tak se dnes podíváme na jedno utkání druhé ligy. Na domácím stadionu v něm Jihlava nastoupí proti Viktorii Žižkov.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Viktorie Žižkov Peter Bartalský

Článek

Jihlava je momentálně na třetí příčce druholigové tabulky. Letos se chce pokusit o návrat do Gambrinus ligy; to určitě není jednoduché, ale v silách zdejšího mužstva to je. Dosud ztratila body pouze v minulém kole na hřišti lídra z Jakubčovic, v týdnu potom skončila v poháru ČMFS, když doma nestačila na prvoligové České Budějovice. Před pár dny mužstvo opustil dřívější velký talent a odchovanec brněnské kopané Marek Zúbek. Jeho novým působištěm bude mužstvo Zlína. Dost nepříjemných věcí najednou, ale dnes to má přestat. "Prohráli jsme dvakrát po sobě a to určitě není dobré, ale teď to musíme odčinit," konstatuje záložník Michal Veselý. "Musíme se na nedělní duel maximálně připravit a udělat vše pro naše vítězství. Další ztrátu si už nemůžeme dovolit. Výhra nad Žižkovem by nám mohla pomoci k vytvoření určitého náskoku na špičce ligy. Tuto možnost nesmíme promarnit," přidal trenér mužstva Bokša, který může počítat s kompletním kádrem; scházet mu bude pouze Malínek, který už delší dobu laboruje se zraněným kotníkem.

Žižkov má letos podobné plány jako Jihlava. V tabulce má nyní pouze o bod méně a patří mu prozatím páté místo. V minulém kole doma nečekaně zaváhal se slabým Sokolovem, který před sezonou koupil druhou ligu od Pardubic. "Dnešní výkon je pro nás velkým zklamáním. Chtěli jsme potvrdit tři body z minulého týdne v Hradci, ale bohužel to hráči nezvládli. Musíme se naučit takovéto zápasy, ve kterých vedeme, dotáhnout do vítězného konce. Výkon prostě optimální nebyl a těžko se vymlouvat, že nám chyběl Labant a Vizingr s Procházkou šli do utkání po delším zranění. Novotný navíc opět několik dnů netrénoval. Je to škoda ztráty dvou bodů, ale musíme jít dál," řekl v rozhovoru po utkání trenér Žižkova Vladimír Skalba. Dnes to bude mít Žižkov rozhodně ještě těžší a stejný výkon jako proti Sokolovu mu na body bude těžko stačit.

V Jihlavě si dnes věří - máte stejný názor? Jestli ano, vsaďte si na ni s kursem 1.75. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.25 a na vítězství Pražanů 4.00.

Reklama