Hlavní obsah

Pomstí Roddick svého krajana?

Eurotip.cz

Němec Benjamin Becker rozesmutnil včera americké tenisové fanoušky. Před publikem na US Open porazil domácí modlu Andreho Agassiho, pro kterého to byl poslední zápas kariéry. Pomstít ho dnes může ranař Andy Roddick, na kterého narazí Becker dnes.

Článek

Ještě na začátku roku 2004 byl Roddick světovou jedničkou, od té doby má ale jeho forma klesající tendenci. Zvrat přišel před měsícem, kdy si našel nového trenéra. Tím se stal legendární Jimmy Connors; majitel rekordních 105 turnajových titulů Roddickovi věří a myslí si, že je schopen znovu usednout na tenisový trůn. Jejich spolupráce začala fungovat okamžitě a týden před startem US Open dokázal Roddick zvítězit na prestižním turnaji Masters v Cincinnati. Na US Open už Američan dokázal jednou v kariéře zvítězit, v roce 2003 ve finále porazil Juana Carlose Ferrera. Stejného úspěchu chce dosáhnout letos, cesta k titulu je ale ještě hodně trnitá. V prvních dvou kolech si zatím bez problémů poradil se Serrou i Kristianem Plessem. V kole třetím narazil na Španěla Fernanda Verdasca; ten už mu byl velice zdatným soupeřem, v pátém setu mu ale došly síly.

Němec Benjamin Becker zažívá letos výjimečnou sezonu. I když mu je pětadvacet let, svou profesionální tenisovou kariéru odstartoval teprve před rokem. Nyní je už na 112. místě žebříčku ATP a po US Open se posune do první stovky. Letos objížděl spíše challengery, na kterých si vedl skvěle. Vyhrál turnaj v Salinas a třikrát skončil ve finále (Joplin, Segovia, Valencia). V New Yorku se do hlavního turnaje musel nejprve probojovat kvalifikací. V prvním kole poté uspěl proti Italovi Volandrimu ve čtyřech setech; jeho dalším soupeřem byl Sebastien Grosjean; Francouz byl v roli jasného favorita, z toho si ale Becker nedělal velkou hlavu a Grosjeana doslova smetl z kurtu. Ve třetím kole si potom poradil s Aggassim, čímž potvrdil svoji formu.

I když už Becker dokázal svůj potenciál, je pořád označován za velkého outsidera. Díky tomu si na něj proti Roddickovi můžete vsadit s kursem 4.14. Věříte bookmakerům, kteří Roddicka považují za jasného favorita? Pak si vsaďte na Američana, kurs na jeho vítězství je 1.15.

Reklama