Hlavní obsah

Brewers chtějí přerušit černou sérii

Už deset zápasů čekají v zámořské MLB na výhru hráči Milwaukee. Dlouhou šňůru proher se Brewers pokusí ukončit dnes proti Los Angeles.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

S každým dalším zápasem tak v posledních dnech Milwaukee ztrácí naději, že si zahraje v play off. Tým, který několik sezon končil v Centrální divizi Národní ligy na posledním místě, už loni ukázal, že umí být rovnocenným soupeřem. O bilanci 81-81 si ale letos může nechat zdát. Deset porážek za sebou odsunulo Brewers až za Houston a pokud se nestane něco nečekaného, budou hráči z Wisconsinu v této sezoně bojovat už jen o čest. Hlavní vinu na tom nese pálka; už tak jeden z nejhorších útoků v lize se v posledních dnech překonává, během zmíněné série má průměr pod tři body na zápas. Vítězství si proto ve svém posledním utkání nepřipsal ani Dave Bush, který v Houstonu vydržel sedm směn a nepustil ani bod; domácí Astros s Clemensem na kopci rozhodli o své výhře 1-0 v deváté směně.

Dnes bude muset Bush doufat, že si jeho spoluhráči povedou lépe. Do Milwaukee ovšem zavítá tým, kterému se v poslední době vede výtečně. Dodgers na přelomu srpna a září dokázali zvítězit v sedmi zápasech po sobě, během kterých soupeře zatížili průměrně sedmi body. Jízdu Dodgers přerušilo až včera Colorado, které zvítězilo 12-5, i tak se ale mužstvo z Los Angeles vyhouplo do čela Západní divize. Proti Milwaukee dnes Dodgers vyšlou svého nejzkušenějšího nadhazovače. Greg Maddux se po tříměsíčním trápení konečně znovu chytil, čemuž určitě prospěla i změna dresu. Čtyřicetiletý hráč přišel do Los Angeles z Chicaga a na novém působišti se mu daří - v srpnu odházel šest zápasů s vynikajícím průměrem hluboko pod tři body na zápas, což při síle pálky Dodgers znamená bilanci 3-0.

Proti Milwaukee má Maddux co napravovat. Letos proti němu odehrál tři zápasy, z nichž vyhrál jediný. To ovšem oblékal dres Cubs; pomohou mu noví spoluhráči srovnat nepříznivou bilanci? Podle bookmakerů ano, proto hosty vypsali jako favority s kursem 1.73. Myslíte si, že Milwaukee dnes ukončí svou černou sérii? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.15.

Reklama