Hlavní obsah

Kladno hostí v prvním kole Litvínov

Eurotip

Týden po reprezentačním turnaji dnes začíná česká hokejová extraliga. První kolo nabídne mimo jiných také souboj dvou týmů, které se v minulé sezóně poměrně brzy rozloučily s vidinou play off. Oba týmy potom nechaly jejich nejlepší hráče dohrát sezónu v jiných klubech. Kladno i Litvínov končily sezónu s mladíky v kádru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Kladnu se vloni vydařila první část sezóny, ale její další průběh značně poznamenala zranění. I z tohoto důvodu tentokrát trenér v letní přípravě omezil běhání. K prvnímu zápasu nebude k dispozici pouze obránce Evan. Do utkání nastoupí sestava tří dvojic obránců a čtyř útočných trojic, v níž převládá zkušenost.

Litvínov na rozdíl od dnešního soupeře loňskou sezónu nezačal dobře a v podobném duchu odehrál i většinu ročníku. Společné má naopak s dnešními domácími to, že se mu z vrátili do kádru hokejisté, které pustil na konci minulé sezóny na hostování. V útoku by se dnes měli objevit Benda a Prorok, kteří měli v minulých dnech problémy. S větším otazníkem je start Brandy a Jenáčka.

Bookmakeři bwin favorizují domácí celek. Vypsali na něj kurs 2,05 a předpokládají tedy, že nepokazí úvodní zápas sezóny tak jako vloni, kdy přišel v samotném závěru o třígólové vedení. Litvínov vyhrál na kladedenském zimním stadiónu jediné z minulých šesti soutěžních utkání. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,8.

Reklama