Hlavní obsah

AC Milán čeká na úvod Lazio

Ve včerejším zahajovacím utkání italské nejvyšší soutěže porazilo AS Řím Livorno; v dalším souboji uspěl největší letošní kandidát na titul, Inter Milán, ve Fiorentině. Dnes jsou na programu zbylá utkání prvního kola.

Foto: archiv

Brazilec Kaká v dresu AC Milán.

Článek

Ani světoznámý AC Milán se nevyhnul trestu za korupci v italském fotbalu. Ten ale nebyl tak přísný, aby velkoklub musel - jako Juventus - startovat v Serii B; navíc i po odečtení bodů skončil AC na celkové čtvrté příčce, a tak si letos zahraje Ligu mistrů. Do té se bez problémů kvalifikoval přes předkolo a jako každoročně je řazen mezi největší favority na celkové vítězství tohoto nejprestižnějšího evropského poháru. Stejně tomu je i v italské lize, i když AC startuje do nového ročníku s osmibodovým mankem. V dlouhé letní pauze tým z Milána spíše šetřil - přišly sice posily jako Yoann Gourcuff z Rennes, Giuseppe Favalli z Interu, Ferdinando Coppola z Ascoli, Daniele Bonera z Parmy nebo Ricardo Oliveira z Betisu, až na posledně jmenovaného se ale jedná spíše o hráče, kteří se jen těžko budou dostávat do základní jedenáctky.

S odpočtem bodů si letos bude muset poradit také římské Lazio. Tomu italská fotbalová federace odebrala ještě o tři body více, což může být pro tento celek problém. Trenér Delio Rossi v létě do svého mužstva nezískal žádné zajímavé posily, jsou ale mezi nimi hráči, kteří mohou překvapit. Mezi ně jistě patří mladíci Ledesma a Makinwa. Právě z AC Milán přišel do Lazia na roční hostování také záložník Pasquale Foggia. "Sním o vítězství v Milánu. Samozřejmě vím, že mají mužstvo plné hvězd a jsou jasným favoritem, ale my dáme do utkání opravdu všechno," tvrdí bývalý milánský záložník.

Utkání má jednoznačného favorita. Je jím domácího mužstvo, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.40. Na remízu bookmakeři této sázkové kanceláře vypsali kurs 3.80 a na vítězství Lazia 8.25.

Reklama