Hlavní obsah

Norimberk uvidí souboj prvního s posledním

Eurotip.cz

Překvapivého lídra tabulky má po třech kolech nové sezony německá Bundesliga. Norimberk ještě letos nedostal gól; svou sérii bez inkasované branky se dnes pokusí prodloužit proti poslední Bochumi.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Norimberk dokázal ze tří dosavadních zápasů vybojovat sedm bodů. Tým trenéra Meyera vstoupil do sezony výhrou 3:0 na půdě Stuttgartu a své vítězství pak potvrdil proti Mönchengladbachu, který doma porazil 1:0. Před týdnem ztratil Norimberk první body, výsledek 0:0 je pro něj ale paradoxně možná nejcennější - remízu totiž uhrál na stadionu Bayernu Mnichov, kde se loni podobný kousek podařil jen třem týmům. I přes formu svých svěřenců Meyer odmítá, že by v souboji s dnešním soupeřem byli favority. "Otázka, jestli jsme proti Bochumi favoritem, není na místě, stačí se podívat na předešlé sezony a jak v nich Norimberk dopadl," prohlásil trenér. "Samozřejmě chceme vyhrát, máme ale spoustu zraněných," dodal Meyer, který se bude muset obejít bez Markuse Schrotha a Slováka Roberta Vitteka, který se zranil v utkání s Maltou. Otazník visí i nad startem Benka a Saenka, dobrou zprávou ale je, že poprvé od ledna by mohl nastoupit bývalý nejlepší střelec soutěže Marek Mintal.

Zatímco trenér domácích je při hodnocení šancí svého mužstva opatrný, kouč hostů Marcel Koller věří, že si z Norimberku odvezou alespoň bod. "Pokud budeme hrát to, na co máme, jsem si jistý, že dokážeme alespoň remizovat a možná i víc," prohlásil Koller. To je sebevědomý výrok, pokud uvážíme dosavadní výsledky jeho hráčů. Bochum odstartovala nový ročník v Mainzu, kde prohrála 1:2. Stejným výsledkem dopadla i její domácí premiéra, při které nestačila na mnichovský Bayern, a bod potom nezískala ani napotřetí; po vítězství 1:0 si všechny tři odvezla Chotěbuz. Pokud dnes konečně uspěje, stane se tak v nepřítomnosti Tommyho Bechmanna a Olivera Schrodera, který si poranil koleno v pohárovém utkání s Hamburkem.

Podle bookmakerů by dnes Norimberk měl potvrdit svou formu a připsat si další vítězství; na výhru domácích vypsala společnost bwin kurs 1.50. Věříte, že hráči Bochumi opravdu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.30. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 15.30 a potom začněte sázet live.

Reklama