Hlavní obsah

Čeká Plzeň v Ostravě další debakl?

Ostudným výsledkem 0:6 skončila pro fotbalisty Plzně jejich poslední cesta na Bazaly. Na konci loňské sezony ovšem Ostrava hrála proti jednomu z nejhorších týmů ligy. Dnes proti Baníku nastoupí čtvrtý tým ligy, který letos kapituloval jen jednou.

Článek

Ani Ostravě se letos nedaří vůbec špatně, v posledních dnech ale jako by na ni sedla smůla. Tým trenéra Večeři vstoupil do sezony dvěma prohrami, se Slavií a Libercem. Z těch se ale dokázal rychle oklepat a v dalších třech utkáních získal plný počet bodů; nejprve doma porazil 3:1 Olomouc, potom zvítězil 2:1 nad Slováckem a týden nato rozstřílel Kladno 5:1. V pondělní dohrávce ho čekalo výborně hrající Brno, se kterým ostravští dlouho drželi krok. Zápas rozhodla přísně nařízená penalta ve čtvrté minutě nastaveného času, díky které Brno zvítězilo 2:1. Ve smolném utkání dostal žlutou kartu Klimpl, který proto dnes bude chybět, nejhorší zprávou pro Večeřu jsou ale zranění Tomašáka a především Davida Střihavky, nejlepšího střelce Gambrinus ligy. "Zranění sice není vážné, ale proti Plzni David hrát nebude," řekl Večeřa. "Je to pro nás samozřejmě nepříjemná ztráta, ale musíme to brát jako skutečnost," dodal trenér, kterému budou znovu chybět i Lukeš, Staněk, Neuwirth a Buček.

Dnes na Bazaly zavítá tým, jehož trenér bude chtít navázat na svou úspěšnou premiéru z minulého týdne. Plzeň má totiž po odchodu Michala Bílka do Sparty nového kormidelníka. Je jím Stanislav Levý, který v posledním kole odkoučoval vítězný domácí zápas proti utrápené Olomouci. Vítězství 2:0 se zrodilo ze dvou penalt, které proměnil Jan Rezek. To už se dnes určitě nestane, Rezek totiž následoval Bílka a zamířil na Letnou. Chybět dnes Levému bude i Radek Pilař, který proti Sigmě viděl čtvrtou žlutou kartu. "Určitě nebude jednoduché nahradit je. Na druhé straně tu jsou kluci, kteří čekají na svoji šanci, teď jejich příležitost přišla a záleží na nich jak se s tím vypořádají," tvrdí Levý. Jeho nový tým se ale dnes nemusí vypořádat jen s těmito absencemi; otázkou také zůstává, jestli hráčům Plzně v hlavě nebude strašit jejich poslední cesta do Ostravy. Na konci dubna zde totiž prohráli 0:6. "Na ten zápas asi nikdy nezapomenu," říká záložník Procházka, podle kterého by to ale mělo Plzeň spíše namotivovat. "To zcela určitě. Letos máme dobře nastartovanou sezonu, chceme určitě navázat na naše předcházející výsledky," prohlásil hráč. "Dostali jsme tam pěknou dardu. V sobotu se budeme snažit to odčinit a přivést si nějaký ten bodík," souhlasí další záložník Limberský.

I přes dobrou formu plzeňských je dnes podle bookmakerů favoritem Ostrava, na kterou si můžete vsadit v kursu 1.75. Jestli věříte v remízu, využijte kursu 3.00 na ni a odvážlivci mohou využít kursu 4.85 na vítězství Západočechů.

Reklama