Hlavní obsah

Uštědří Everton soupeři další lekci?

Po druhé za sebou nastoupí "Modrý Liverpool" v Goodison Parku. Dnešním soupeřem jim bude mužstvo Wiganu, proti kterému by jistě chtěli napodobit skvělý výkon s Liverpoolem v minulém kole.

Článek

Everton odstartoval do letošního ročníku Premier league ve famózní formě a po čtyřech kolech je na třetí příčce. Doma nejdříve porazil nováčka z Watfordu, poté si přivezl bod z Blackburnu a v dalším venkovním zápase dokonce vyloupil Tottenham. Minulý víkend hostil Goodison Park liverpoolské derby a slavnějším Reds udělil Everton pořádnou lekci; výsledek 3:0 hovoří za vše. Dvěma góly se opět blýskla nová letní posila Andrew Johnson. Tento chlapík už letos nastřílel celkem čtyři branky a potvrzuje zcela dokonale svůj "zabijácký instinkt". "Andy má nyní výbornou formu, doufám, že mu vydží co nejdéle. Největší obavy mám, aby se nezranil, jelikož by nám velmi scházel," pěl na Johnsona slova chvály trenér David Moyes. Bohužel pro Everton nemůže dnes nastoupit James McFadde, jelikož má problémy s kolenními vazy. Naopak zraněné koleno už vyléčil obránce Alan Stubbs a dnes jistě nastoupí. Jenom na lavičce náhradníků znovu začne silná trojka Simon Davies, James Beattie a Nuno Valente; trenér David Moyes nemá zatím potřebu s úspěšnou sestavou míchat.

Wigan letos odehrál prozatím jen tři utkání; ze dvou venkovních odcházel poražen, připsal si body jen za domácí vítězství s Readingem. V minulém kole podal velmi dobrý výkon na hřišti Portsmouthu, když byl po celý zápas aktivnějším celkem, ale znovu se nedařila koncovka. V dnešním utkání si může pikantní premiéru za Wigan odbýt Kevin Kilbane, který sem minulý týden zamířil právě z Evertonu. Debut za Wigan si připíše i útočník Svetoslav Todorov, jenž do mužstva trenéra Paula Jewella zamířil z Portsmouthu. Todorov nastoupí, jestliže nebude moci hrát Henri Camara, který má problémy s kolenem. Podobné zranění má i Lee McCulloch, ale jeho šance na start v dnešním utkání je mizivá. "Víme jak je Everton silný. Mají v každém utkání několik zajímavých momentů a opravdu dost často se dostávají do šancí," chválil domácí Jewell.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role favorita Everton, na který si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.50 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 5.25.

Reklama