Hlavní obsah

Potvrdí milánští formu v Parmě?

Jeden z nejtěžších soupeřů dnes čeká fotbalisty Parmy. Na jejich stadion míří AC Milán, který si v úvodu sezony vede skvěle.

Článek

Milánským se vlastně dařilo už před sezonou. Tvrdý trest, který jim hrozil za jejich účast v korupčním skandálu, nepřišel - vedení Serie A velkoklubu odečetlo pouhých osm bodů. Na úvod nového ročníku tak má AC o motivaci postaráno, pokud se chce poprat o titul, nesmí si dovolit zbytečně ztrácet body. O ty mužstvo trenéra Ancelottiho zatím nepřišlo; v prvním zápase si jeho svěřenci na San Siru poradili s Laziem 2:1. Podobně úspěšně se jim povedl i vstup do hlavní fáze Ligy mistrů. V týdnu na jejich stadion zavítal tým AEK Atény, se kterým domácí neměli problémy a porazili ho 3:0. Do zápasu proti Aténám nenastoupil záložník Andrea Pirlo, kterého trenér šetřil a který dnes už bude moci hrát. Otázkou je, jestli má Ancelotti důvod ho stavět; Yoann Gourcuff, který ho v utkání s Aténami nahradil, si totiž vedl výborně a svůj výkon korunoval gólem v síti Řeků. Dá se ale očekávat, že Gourcuff začne utkání na lavičce náhradíků.

Den po vítězství Milána nad AEK se vydařil úvodní zápas v evropské soutěži dalšímu italskému klubu. Parma zavítala v Poháru UEFA do Ruska k utkání s Kazaní. Přestože trenér Pioli nechal doma několik hráčů, byl to jeho tým, který díky gólu Desseny zvítězil. Pioli si nemohl své hráče po utkání vynachválit. "Byl to těžký zápas, ale náš tým prokázal nezlomného ducha a vůli bojovat," řekl trenér po utkání, ve kterém se bohužel zranil brankář Bucci. Ten si kvůli zlomeným žebrům nezahraje několik týdnů, v brance Parmy dnes proto nastoupí dvaadvacetiletý Alfonso De Lucia.

Pokud chce dnes Parma proti AC uspět, bude si muset počínat lépe, než v posledních pěti utkáních. V nich nezískala ani bod a podle bookmakerů se jim to nepodaří ani napošesté. Společnost bwin vypsala jako favority milánský klub, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Věříte, že Parma proti silnému soupeři konečně zaboduje? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 2.21.

Reklama