Hlavní obsah

Plzni se zatím venku nedaří

, 19. září 2006

Česká hokejová extraliga jde dále ve velmi rychlém tempu. Dnes bude odehráno kompletní šesté kolo, v němž půjde nejen o body. V přímém ohrožení se ocitá první trenérský post na severu Moravy. Na severu Čech naopak mohou být s bodovým přísunem mnohem spokojenější. Dnes se Litvínov pokusí nezklamat vlastní fanoušky v duelu s Plzní.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Litvínov má za sebou velmi dramatický týden. V jednom zápase dlouho vedl, ale kvůli nepovedeným posledním minutám třetí třetiny si na výhru musel počkat do samostatných nájezdů. Ve druhém utkání doma přetlačil jednoho z favoritů ligy v severočeském derby. V neděli potom málem soupeře zaskočil, ale vítězný gól půl minuty před koncem mu nebyl uznán a Litvínov prohrál v prodloužení. Do toho všeho má tým problémy se sestavou. Nejvíce je postižen brankářský post, o který se při absenci prvních dvou gólmanů dělí prvoligisté. Do útoku by se měl vrátit Branda, start dalších hráčů bude s otazníkem.

Plzeň na rozdíl od dnešního soupeře nemá v probíhající sezóně žádnou zkušenost s prodloužením. Na vlastním ledě se jí po neúspěchu v prvním kole již daří postupně výkony stabilizovat, ale venku se ještě neprosadila. Především úspěšnost plzeňské střelby venku zatím povážlivě vázne. V nedělním utkání se navíc zranil člen první útočné formace Fabuš, který včera netrénoval. Dlouhodobě je mimo hru Kracík a minulý zápas si nezahrál ani kapitán Trnka.

Bookmakeři bwin na základě dosavadního průběhu sezóny staví v souboji trenérských jmenovců do role favorita domácí tým. Na Litvínov vypsali kurs 2,0. Plzeň na sever nejezdí ráda. Na ledě dnešního soupeře vyhrála v normální hrací době jediné z posledních 16 soutěžních utkání. Přesto si i dnes na ni můžete vsadit v kursu 2,9.

Reklama