Hlavní obsah

Liverpool chce ukončit výsledkovou mizérii

Mužstvo z Newcastlu dnes zavítá na Anfield Road v dohrávce Premier League. Domácí Liverpool nevstoupil do nového ročníku vůbec dobře a proti Strakám chce naplno bodovat.

Článek

Španělský trenér ve službách Reds Rafael Benitéz nemůže být s bodovým ziskem svého týmu po čtyřech odehraných zápasech rozhodně spokojen. Jeho svěřenci získali pouhé čtyři body při záporném skóre 3:6; nejhůř se jim vedlo proti městskému rivalovim Evertonu, s nímž prohrál rozdílem třídy. O víkendu hráli Reds na Stamford Bridge s domácí Chelsea a ačkoli podali velmi dobrý výkon, odjeli s prázdnou. Fotbal se totiž hraje na góly a díky Drogbovi je Chelsea na rozdíl od Liverpoolu dává. Dnes se Benitéz bude muset znovu obejít bez zraněného norského obránce Johna Arne Riiseho, dalším - už dlouhodobě - zraněným je útočník Harry Kewell, kterého stále trápí svalové zranění. Žádné čerstvé absence z kabiny Reds hlášeny nejsou a určitě mu tak nic nebrání potvrdit svou úspěšnost v domácím prostředí. Na Anfield Road se totiž Liverpoolu velmi daří, když zde neprohrál už 17 utkání v řadě a dokonce 15 z nich vyhrál.

Newcastle vstoupil do nové sezony poměrně slušně, když vybojoval šest bodů ze čtyř utkání. Zvítězit se mu povedlo doma s Wiganem a v posledním zápase na stadionu West Hamu. Právě proti Kladivářům se střelecky prosadily dvě největší letní posily; nejdříve se trefil Damien Duff, jenž přišel z Chelsea, a poté i Obafemi Martins, který na britské ostrovy zamířil z Interu Milán. Dnes se Straky budou muset obejít bez brankářské jedničky Shay Givena, který utrpěl proti West Hamu vážné zranění břicha a bude muset podstoupit operaci. V brance ho nahradí Steve Harper. Otazník startu ovšem visí i nad několika dalšími hráči; Shola Ameobi má problémy s kyčlí, Titus Bramble laboruje s kotníkem a kolenem a Stevena Taylora trápí bolavé chodidlo. Stejně jako Given do zápasu jistě nenastoupí Nolberto Solano, jenž má problémy s vazy v koleni, ani Alan O'Brien, kterého pro změnu trápí stehenní sval.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.50. Remízu ocenili kursem 3.60 a jestli věříte v překvapení, kterým by vítězství Strak jistě bylo, pak využijte kursu 6.40 na výhru hostů.

Reklama