Hlavní obsah

Mönchengladbach uvidí souboj dvou Borussií

V předehrávce pátého kola německé bundesligy hostí Borussia Mönchengladbach na domácím stadionu Borussii Dortmund. Obě mužstva vstoupila do nového ročníku úspěšně a dnes budou chtít svou bodovou sbírku rozšířit.

Článek

Mönchengladbach, jejíž barvy hájí například český fotbalista Václav Svěrkoš, v novém ročníku zatím ctí pořekadlo "Můj dům, můj hrad". Doma se mu podařilo zvítězit nejdříve s Chotěbuzí a poté i s Bielefeldem, venku ovšem nestačil na Norimberk a Cáchy. Šest bodů mu tak prozatím stačí na klidný střed tabulky. Vedení klubu by ale chtělo ještě výše; v letním přestupovém termínu totiž získalo do mužstva zajímavé posily, které by mužstvu měly pomoci k umístění na příčkách zajišťující evropské poháry. Z nejznámějších jmen je důležité zmínit příchod Davida Degena z Basileje nebo Federica Insúa z Boca Juniors. Skvěle se letos daří jinému Jihoameričanovi v dresu domácích; Kahe už dokázal soupeřům vstřelit tři branky, a to většinou díky skvělým přihrávkám Insúa. Do dnešního zápasu navíc naskočí uzdravený Thomas Helveg; v sestavě nahradí Kaspera Bögerlunda, kterého trápí svalové zranění. Hrát mohou už i Peer Kluge a Filip Daems.

Celek trenéra Berta van Marwijka se letos konečně začíná dostávat do formy z let minulých. Po čtyřech kolech má Dortmund na svém kontě sedm bodů, když prohrál pouze v zahajovacím utkání bundesligy v Allianz Aréně s Bayernem Mnichov. Los neměl opravdu jednoduchý, jelikož má už za sebou utkání se silnými Hamburkem a Stuttgartem. Oba tyto soupeře ale dokázal porazit a zdá se, že mužstvo bylo po odchodu dvojice Rosický - Koller výborně doplněno. Místo Rosického tvoří hru Jihoafričan Steven Pienaar, který do Dortmundu zamířil z Ajaxu Amsterdam, za Kollera přišli dva útočníci světového formátu - z Rennes Švýcar Alexander Frei a Paraguayec Nelson Valdéz z Brém. Dnes mohou navíc znovu hrát uzdravení Martin Amedick, Christian Wörns a Leonardo De Deus Santos.

Derby obou Borussií je už delší dobu beznadějně vyprodané. Podle bookmakerů společnosti bwin se bude jednat o vyrovnané utkání; na domácí proto vypsali kurs 2.40, na remízu 3.20 a na vítězství Dortmundu 2.70. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama