Hlavní obsah

Pardubice znovu cestují

Eurotip

Minulé dva sobotní podvečery byly v televizi vyhrazeny hokejovým předehrávkám nedělních kol. Dnes se před zraky hokejových fanoušků v České republice naopak sedmé kolo bude uzavírat. Televizní přenos se uskuteční z Třince, který se kvůli včerejším výsledkům ocitl v tabulce na posledním místě. Ve vylepšení tohoto nelichotivého postavení mu dnes budou bránit Pardubice.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Třinec by měl být na náročný víkendový program připraven v úplné sestavě. V danou chvíli je jediným mužstvem, které vyhrálo v prozatím odehraných zápasech v normální hrací době pouze jedinkrát. Stalo se tak v nedělním severomoravském derby. Tým má problémy se závěry zápasů. Nedaří se mu v nastaveném čase a je schopen ztratit body i na sklonku normální hrací doby.

Hosté z Pardubic vstoupili do sezóny impozantně, ale při přímém souboji neporažených minulý pátek se cosi zlomilo a tým přestal střílet góly. Od minulé neděle je mužstvo na dlouhých cestách. Do Třince přijely Pardubice již včera i s Andrašovským. Naopak se budou muset obejít bez čtveřice hráčů (disciplinární hříšník Píša a další hráči postižení zdravotně). Velmi důležité pro ně bude, aby zvládly hru v oslabení tak, jak se jim to dařilo až do tohodo úterý, kdy v této činnosti propadly.

Bookmakeři bwin očekávají, že by se to hostujícímu týmu mohlo podařit. Na Pardubice vypsali kurs 2,12. Hosté ovšem vstřelili v minulých třech zápasech jediný gól a v sedmém kole odehrají již pátý zápas mimo jejich domovský led. Domácí jsou na tom za poslední tři zápasy se střelbou mnohem lépe, ale s dnešním soupeřem obvykle v dlouhodobé části sezóny jeden zápas na svém ledě prohrají. Pokud se chce Třinec odpoutat z poslední příčky, musí nicméně v kursu 2,65 zvítězit.

Reklama