Hlavní obsah

Potvrdí Reds svůj vzestup proti Tottenhamu?

Liverpool se po nevýrazném startu do letošního ročníku konečně začíná zvedat. Dnes hostí na Anfield Road londýnský Tottenham; soupeř pražské Slavie v Poháru UEFA potřebuje každý bod jako sůl.

Článek

Start Liverpoolu do aktuální sezony nebyl určitě růžový. Poslední dvě utkání ale dokazují, že tyto časy jsou zapomenuty a družina Rafaela Benitéze má sílu stoupat tabulkou výše. Jeho svěřenci předvedli výborný výkon už na Stamford Bridge s Chelsea a pouze tragická koncovka je odsoudila k prohře. Ve středeční dohrávce proti Newcastlu byli Reds jasně lepším týmem, navíc dokázali vstřelit i dvě branky, o které se postarali Kuyt s Alonsem. Především Alonsova trefa byla výstavní, když se dokázal trefit z vlastní poloviny. Trenér Benitéz už dnes může počítat s uzdraveným Riisem, fit je i křídlo Jermaine Pennant. O Liverpoolu se hodně hovoří kvůli širokému kádru, kterým disponuje; kvůli tomu například seděl pouze na lavičce v zápase Ligy mistrů v Eindhovenu hvězdný záložník Steven Gerard. "Nemůžete odehrát 60-65 utkání v roce ve stejném složení. Stejně tak nemůžete hrát se stejným týmem dva zápasy týdně, protože je to obrovská zátěž - tempo je vyšší než dříve," reagoval na časté změny základní sestavy Benitéz.

Kohouti vstoupili do nové sezony velice bídně. Výsledkem špatného herního projevu je momentálně až 16. příčka, jelikož v pěti utkáních získali pouhé čtyři body. V minulém kole už chtěli tuto nepříjemnou šňůru konečně přetrhnout, ale ani na Fulham doma na White Hart Lane vyzrát nedokázali. Jediným světlým momentem v poslední době tak pro svěřence Martina Jola bylo vítězství na Strahově v utkání Poháru UEFA. Proti Liverpoolu opět nenastoupí letní posila Dimitar Berbatov, jehož stále trápí svalové problémy, stejné potíže má i záložník a osobnost týmu Steed Malbranque. Mladíček Aaron Lennon je rovněž mimo hru kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. "Máme stále nějaká zranění, což nemám rád, jelikož se vždy snažím hrát s jednou vykrystalizovanou sestavou. Ale pořád máme silný tým a i dnes se pokusíme udělat vše pro vítězství," říká trenér Tottenhamu Martil Jol.

Domácí jsou pasováni do role favorita, na jejich vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.50. Remíza je oceněna kursem 3.45 a pokud věříte ve vítězství Tottenhamu, vsaďte si na něj s kursem rovných 6.00.

Reklama