Hlavní obsah

Hearts chtějí snížit náskok Celtiku

Šest bodů ztrácí hráči Hearts na lídra skotské ligy. Přiblížit se Celtiku mohou už dnes, kdy zavítají na hřiště Aberdeenu.

Článek

Hearts nejsou soupeřem, na kterého by hráči Aberdeenu vzpomínali rádi. Oba týmy na sebe loni narazily pětkrát a Aberdeen uspěl jen jednou. Trenéra domácích Calderwooda to ale příliš neznepokojuje. "Když se podíváte na ty zápasy, čtyři z nich se hrály v Edinburghu a Tynecastle není zrovna místo, kam se jezdí vyhrávat. Kdyby se čtyřikrát hrálo v Aberdeenu a my zvítězili jen jednou, potom bych začal mít starosti, proti tak dobrému týmu ale není jednoduché hrát venku," prohlásil Calderwood. Ten letos ze svých svěřenců může mít jen radost; ze sedmi zápasů prohráli jediný - proti Celtiku - a nyní jsou s dvanácti body za tři výhru a tři remízy na čtvrtém místě tabulky.

Slušně se po sedmi odehraných kolech ovšem prezentují také dnešní soupeři domácích. Hearts jsou momentálně na druhém místě a pokud dnes zvítězí, přiblíží se Celtiku na dosah. Ztrátu na vedoucí tým zavinily dvě prohry: v polovině srpna nestačil tým trenéra Ivanauskase na Glasgow Rangers a před dvěma týdny překvapivě doma prohrál se St. Mirren. Pokles formy prokázal tým s mistrovskými ambicemi i v Poháru UEFA, ve kterém na svém stadionu nestačil na Spartu. S ní se v odvetě utká za pět dní, Ivanauskas ale své hráče nechce šetřit a dnes postaví nejsilnější možnou sestavu. "Proti Aberdeenu nechám hrát své nejlepší hráče. Na Spartu nemyslíme, na to máme ještě několik dní," prohlásil kouč, který ovšem bude postrádat Jankauskase, Joseho Goncalvese a Michala Pospíšila.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že Aberdeen dnes potvrdí předchozí dobré výsledky a uhrají alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 1.52.

Reklama