Hlavní obsah

Utrápený Kansas míří do Minneapolis

Už šest proher v řadě mají na kontě baseballisté Kansasu. Vzpamatují se dnes z dvou víkendových debaklů a dokáží na stadionu Minnesoty konečně zvítězit?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Kansas je jedním z mnoha týmů, kterým jde letos už jen o čest. Ani o ni ale nebojují příliš dobře. Nejhorší tým loňské sezony odešel poražen šestkrát za sebou a znovu klesl na úplné dno zámořské baseballové ligy. Royals nyní mají už jen sedm zápasů, aby dokázali předehnat Tampu a přenechali jí nelichotivý titul pro nejhorší mužstvo MLB. Do Minnesoty ale přiletěli s pořádně nalomeným sebevědomím; po páteční domácí porážce 3-7 od Detroitu nestačili na Tygry ani v dalších dvou utkáních, ve kterých prohráli dohromady 8-26, a to ještě Detroit v sobotu vystřídal za rozhodnutého stavu skoro všechny své hráče. Zastavit černou sérii má dnes za úkol pětadvacetiletý Jorge De La Rosa. Mexičanovi se ani po přestupu z Milwaukee příliš nedaří. Na začátku září sice dokázal po dobrých výkonech porazit Yankees a Cleveland, častěji ovšem svůj tým příliš nepodrží; to platí i o dvou letošních zápasech proti dnešnímu soupeři, v nichž pokaždé prohrál.

Naneštěstí pro něj se Minnesotě momentálně daří dobře a stále má motivaci vítězit. Díky skvělému finiši totiž Twins předstihli White Sox v boji o divokou kartu a nyní mohou pomýšlet i na vítězství v celé Americké lize. A rozhodně nejsou bez šance - zbylých sedm zápasů odehrají doma, z toho čtyři proti slabému Kansasu. V domácím dresu se dnes na kopec postaví nováček Boof Bonser. Čtyřiadvacetiletý nadhazovač si nevede vůbec špatně, i když je pochopitelně ve stínu Johana Santany a Francisca Liriana. V posledních osmi zápasech ani jednou soupeři nepovolil víc než tři body, což stačilo na bilanci 4-1. Tu jedinou porážku si ale překvapivě připsal v utkání s Kansasem, se kterým prohrál i na začátku července; trápící se Royals nechal doběhnout celkem pro sedm bodů během osmi směn.

I přes Bonserovu bilanci s Kansasem jsou dnes podle bookmakerů jasným favoritem Twins, na které společnost bwin vypsala kurs 1.43. Myslíte si, že hosté domácí zaskočí a zvítězí? Potom si vsaďte na Kansas, kurs je 2.90.

Reklama