Hlavní obsah

Opakování finálového derby

, 25. září 2006

V sezóně vyšperkované hráči z NHL oba pražské celky opustily čtvrtfinále české hokejové extraligy již ve čtvrtfinále a přímo z jejich kruhů pak unikla slova o tom jak tím soutěž jako celek utrpěla. V uplynulé sezóně si pražská "S" zahrála finále. V úterý vstoupí do odloženého prvního derby nové sezóny z pozic, z nichž cesta do play off nepovede.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Na domácím ledě bude hrát Slavia, která je dokonce na posledním místě. Srazil ji na ni uplynulý víkend, v němž přišla v pátek o třígólové vedení a v neděli nedala doma před nízkým počtem fanoušků žádnou branku. Trenér Růžička a jeho svěřenci doufají, že v úterý pro ně začne jakási nová sezóna ziskem tří bodů. Na ledě se znovu neobjeví Tomica. Do branky by se naopak měl postavit Franěk.

Sparta prožila uplynulý týden jako na houpačce. Ve dvou ze tří zápasů byli pro ně naštěstí nahoře. Nyní odehrají na cizím ledě třetí zápas v pěti dnech. V útoku u toho nebude Hlaváč. V brance by se měl znovu zabydlet Salfický, v sestavě před ním je pak další otazník u startu Štrby. Všichni hráči vědí, že místo myšlenek na to, že hrají proti poslednímu mužstvu ligy, by měli mít na zřeteli hlavně to, že jde o derby.

Bookmakeři bwin to také vědí a mírně favorizují domácí celek. Slavie má soupeři po finále minulého ročníku extraligy co oplácet. Na její výhru je vypsán kurs 2,25. Sparta ovšem bude chtít opustit zmíněnou houpačku a udržet se tentorkát nahoře déle. Na její výhru v normální hrací době je vypsán kurs 2,47.

Reklama