Hlavní obsah

Bratislava uvidí šlágr kola

Dva nejlepší týmy rozbíhající se slovenské hokejové extraligy se dnes utkají v Bratislavě. Domácí Slovan přivítá hokejisty Trenčína.

Foto: reprofoto

Hokej (ilustrace)

Článek

Bratislavský tým se v přestávce mezi sezonami evidentně oklepal z té minulé, ve které se mu vůbec nedařilo. Letos konečně znovu připomíná ten starý Slovan, který rok co rok patřil mezi největší kandidáty na titul. Přesvědčit se o tom mohli první čtyři soupeři, na které mužstvo z hlavního města narazilo: Poprad si do Bratislavy přijel pro debakl 1:6, Žilina doma prohrála 2:4, ve třetím utkání Slovan znovu zvítězil doma, tentokrát 4:2 nad Košicemi a všechny body si odvezl i z bodu utrápené Skalice, kterou porazil 6:2. Prvním týmem, který dokázal rozjetý Slovan zastavit, se stala Nitra. Hosté vedli v Bratislavě už 2:0, domácí sice dokázali díky Uramovi a Jarolínovi srovnat, na úder Nitry dvě minuty před koncem už ale zareagovat nestihli. Dobře nezačali ani další utkání proti Zvolenu, Fin Sasu Hovi v brance ale mužstvo podržel a jeho spoluhráči dvěma brankami ve třetí třetině dokázali napravit minulou prohru. Ani přes pět dosavadních výher a vedení v tabulce ale nejsou hráči Slovanu se svými výkony úplně spokojeni. "Celou přípravu se hrálo prakticky na tři pětky, protože chyběli beci, a teď to na kabinu nějak dolehlo. Navíc soupeři hrají destruktivní hokej, proti kterému se našim útočníkům hůř prosazuje. A potom chybějí síly," vysvětluje kapitán Ľubo Hurtaj.

Dnes se jeho mužstvo představí svým fanouškům potřetí za sebou. Do Bratislavy zavítá zřejmě zatím nejtěžší soupeř. Trenčín do sezony nevstoupil zrovna šťastně; hned v úvodu ztratil všechny body po domácí prohře s Košicemi. S hráči trenéra Antonín Stavjani to ale nijak neotřáslo a během deseti dnů se vyhoupli na druhé místo. První body si připsali už ve druhém kole, ve kterém si v prodloužení zvítězili ve Skalici, a od té doby už jenom vítězí. Domácí fanoušky potěšili čtyřikrát v řadě; na svém ledě porazili postupně Nitru, Zvolen, Martin a naposled Liptovský Mikuláš.

Dnes má Trenčín možnost předstihnout Slovan a ujmout se vedení v tabulce. Bookmakeři tomu ale příliš nevěří, proto na hosty vypsali kurs 3.30. Myslíte si, že Slovan i proti silnému soupeři potvrdí formu a zvítězí? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 1.80.

Reklama