Hlavní obsah

Marseille i s Ribérym se představí v Boleslavi

Jednogólové manko, které si přivezli z prvního zápasu na francouzské půdě, se v dnešní odvetě budou snažit smazat fotbalisté Mladé Boleslavi. Marseille ale nehodlá nic podcenit a v základní sestavě nastoupí oproti prvnímu utkání i finalista mistrovství světa Franck Ribéry.

Článek

Trenéra Dušan Uhrin a jeho svěřenci určitě stále věří v postup a chtějí se o něj poprat. Ve Francii odehráli velice dobrý zápas, bohužel ale nevyužili velké brankové příležitosti a domácí to potrestali nádherným gólem, kterým zařídil vítězství domácích Bamog. V utkání byl vyloučen obránce Ševinský a dnes se tak na hřiště určitě nepodívá. Otazník startu visí nad útočníkem Lubošem Peckou, kterého trápí tříslo, podle Uhrina ale na devadesát procent nastoupí, a záložník Lukáš Vaculík, který dostal v posledním ligovém kole "koňara", by měl být zcela fit. Hrát by měl i Tomáš Poláček, jenž laboroval se zády. "Všichni tři s námi dneska trénovali. Definitivní rozhodnutí padne zítra v deset hodin, protože sestavu před zápasem vždycky promýšlím až večer. Ale tak na devadesát procent Pecka, Poláček i Vaculík nastoupí," řekl včera na jejich adresu Uhrin, kterému bude kromě potrestaného Ševinského scházet i zraněný Brezinský.

Mužstvo z Francie v prvním zápase Mladou Boleslav možná trošku podcenilo. Do utkání od začátku nenastoupily klíčové opory - ze zálohy například vypadli tři hráči, na lavičce začal i slavný Ribéry. Když poté trenér Albert Emon zjistil, že Boleslav nebude zase tak jednoduchý soupeř, posílal postupně své důležité hráče na hřiště, včetně Ribéryho. Do Boleslavi přijel francouzský velkoklub v plné síle, scházet bude pouze vyloučený obránce Ronald Zubar. "Nahradí ho zřejmě Slovinec Bostjan Cesar. Zranění se nám naštěstí vyhýbají," reagoval na Zubarovu absenci Emon. Jeho mužstvu se nyní v nejvyšší francouzské soutěži náramně daří, o víkendu ale utrpělo první porážku s Nantes. Emonovím cílem v dnešním utkání je jednoznačně postup- sílu Boleslavi už ostatně zná a nic nehodlá podcenit.

Marseille na české půdě ještě nikdy ve své historii nehrála. Při své premiéře je pasována do role favorita; kurs na vítězství francouzského mužstva je 1.90. Věříte v postup domácích do dalších bojů poháru UEFA? Pak využijte kursu 4.30 na jejich velký úspěch.

Reklama