Hlavní obsah

Zvládne Sparta i druhý "poločas"?

Pražská Sparta nakročila do dvojzápasu se skotským soupeřem Heart of Midlothian velice dobře. Venku dokázala zvítězit 2:0 a v domácí odvetě si tak může dovolit i inkasovat.

Článek

Mužstvo se pod vedením nového trenéra Michala Bílka po dlouhé době konečně dostává do formy. Prokázalo to i o víkendu, kdy si hladce poradilo na domácím stadionu v utkání Gambrinus ligy se Zlínem. Střelecky se dokázal prosadit i Mauro Lustrinelli, který dnes nastoupí po boku Libora Doška opět v základní sestavě. "V minulém utkání ve Skotsku jsme soupeře předčili ve všem. Zítra to ale bude úplně jiné utkání a zatím není nic rozhodnuté. Hearts mají velkou útočnou sílu. Mezi největší hrozby určitě patří útočníci Bednář a Pinilla. Tito ani další útoční hráči soupeře nesmí dostat na hřišti příliš prostoru, musíme je eliminovat. Víme, že nás čeká velmi těžký zápas, přesto věřím, že postoupíme. Naším cílem je nedostat gól, ale zároveň musíme být aktivní a pokusit se vstřelit branku," uvedl včera na oficiálních stránkách klubu Bílek.

Skotský celek přiletěl do Prahy jak s Romanem Bednářem, tak i bývalým Sparťanem Michalem Pospíšilem. "Michal ještě nebude připraven, ale o to větší motivaci cítí Roman Bednář. Je to pro něj velká výzva, aby se ve své vlasti ukázal," uvedl litevský trenér Hearts Ivanauskas. Podle jeho názoru není stále rozhodnuto a jeho svěřenci budou stále bojovat o postup. "Za dobu, co jsem v Hearts, nepamatuji tak příšerný výkon. Horší už to být nemůže a všichni věříme, že když zápas zvládneme lépe, tak nějakou šanci máme," zhodnotil první utkání proti Spartě kapitán mužstva Steven Pressley.

I když Spartě už stačí k postupu neprohrát rozdílem dvou branek, stále je považována za favorita utkání. Na její vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.45. Na to, že Hearts na Letné uhrají alespoň remízu, si můžete vsadit s kursem 2.36.

Reklama