Hlavní obsah

Slavia se chce ještě poprat o postup

Pražská Slavia má v den odvet Poháru UEFA nejhorší pozici ze všech čtyř českých zástupců v soutěži. Před čtrnácti dny na Strahově nestačila na Tottenham, do Londýna proto jede jen s malou nadějí na postup.

Článek

Úvodní utkání s Kohouty jen potvrdilo, že začátek sezony nezastihl sešívané v nejlepší formě. Hráči trenéra Jarolíma sice na úvod vyhráli v Ostravě a poté i doma nad Teplicemi, od té doby ale hrají jako den a noc. Ve třetím kole podlehli doma Liberci 0:2 a o všechny body poté přišli i v Brně, kde prohráli 0:1. Střeleckou nemohoucnost protrhli až proti poslední Olomouci, kterou porazili 3:0. Potom ovšem znovu nedokázali vstřelit branku a prohráli v Mostě 0:2 a dalších devadesát minut bez gólu odehráli i doma proti stěží průměrnému Slovácku. Téměř 300 minut střeleckého trápení ukončil útočník Fořt, který si během prvního poločasu zápasu v Plzni připsal čistý hattrick a pomohl tak svému týmu získat tři body. "Již po zápase se Slováckem jsem klukům říkal, že hlavně nesmí zpanikařit. Snažil jsem se je přesvědčit o tom, že úsilí, které do zápasu vložili, bylo správné, že se brzy projeví," řekl po vyvedeném utkání trenér Jarolím, který věří, že to jeho svěřencům pomůže v dnešní odvetě. "Bezpochyby to klukům zvedne sebevědomí a pojedeme do Anglie hrát fotbal bez zábran. Určitě nemáme co ztratit a nic předem nevzdáváme," řekl Jarolím, který nemůže počítat se zraněným obráncem Vorlem.

Sešívaní opravdu nemají co ztratit. Dobrou výchozí pozici si měli vytvořit doma, kde ještě před pár lety bývali v evropských pohárech silní. Po prohře 0:1 ale odletěli na britské ostrovy v pozici týmu, který doufá v zázrak. Naštěstí pro Slavii má ale jejich soupeř ještě větší problémy, než oni sami. Tottenham do letošní sezony vstupoval s velkými ambicemi, zatím je ale bezpochyby největším zklamáním Premier League. Po šesti odehraných kolech je se čtyřmi body těsně nad pásmem sestupu. Navíc dosud skóroval jen dvakrát, a to oba góly padly do sítě posledního Sheffieldu; v ostatních pěti zápasech se Kohouti netrefili ani jednou. "Kéž by jim to ještě nějaký čas vydrželo, ať si svoje střelecké probuzení nechají na Premier League," doufá v střeleckou nemohoucnost londýnského mužstva Jarolím. Ten se dnes nemusí obávat zraněného záložníka domácích Lennona, ani dalšího maroda, střelce Berbatova.

Ačkoli se Tottenham trápí, je dnes podle bookmakerů proti Slavii jasným favoritem. Společnost bwin vypsala na jeho vítězství kurs 1.35. Myslíte si, že Jarolímovi hráči po nepovedeném prvním zápase ještě dokáží postoupit? Potom si na to vsaďte, kurs je 7.75.

Reklama