Hlavní obsah

Liberec si jede do Srbska pro postup

Eurotip.cz

S dvoubrankovým náskokem míří do Bělehradu fotbalisté Liberce. Úřadující český mistr vyhrál v úvodním utkání Poháru UEFA 2:0, do Srbska ovšem nejede jen bránit domácí vítězství.

Článek

Varovnou vizitku posílali liberečtí do Bělehradu prakticky týden co týden. Severočeši vykročili za obhajobou titulu v Gambrinus lize skvěle; v prvních sedmi kolech nedostali jediný gól a jen bezbranková remíza s Brnem dovolila Mladé Boleslavi, aby je v tabulce předběhla a dostala se na první místo. Vypadalo to, že bez obdržené branky budou i o víkendu, po podivně nařízené penaltě v posledních momentech zápasu ovšem Jablonec dokázal jako první překonat brankáře Marka Čecha a remizovat 1:1. Pro svěřence trenéra Lavičky to ovšem nejhorší okamžik podzimu; tím byla prohra se Spartakem Moskva, která znamenala, že ani letos se Liberec nepodívá do Ligy mistrů. Naštěstí pro Severočechy evropské zklamání netrvalo dlouho a alespoň trochu ho zmírnili domácí výhrou 2:0 nad Crvenou Zvezdou Bělehrad v Poháru UEFA. Nyní mají velkou šanci postoupit do základní skupiny poháru, bránit domácí výsledek ale nehodlají. "To by byla velká hloupost. Musíme hrát aktivně a nátlakově," prohlásil Daniel Pudil, se kterým na trávník po odpykání trestu znovu vyběhne Pavel Košťál.

Od dnešního soupeře Liberce se toho před sezonou čekalo hodně. Crvena zvezda očekávání na začátku sezony také splňovala dobrými výsledky, v poslední době se jí ale přestalo dařit. Také ona usilovala o Ligu mistrů, krutý los jí ale v předkole postavil do cesty AC Milán, přes který srbský tým nepřešel. Na rozdíl od Liberce si ale v úvodním utkání Poháru UEFA chuť nespravil a začal ztrácet i v domácí lize, v níž z posledních tří zápasů vyhrál jen jednou. Vedení týmu ale i přes těžké období za trenérem Bajevičem stojí a nehodlá o jeho výměně spekulovat. "Žádné změny u nás neplánujeme," prohlásil na stránkách Crvene Zvezdy prezident klubu Dragan Stojkovič. "Přál bych si, aby se všichni v klubu, od hráčů až po naše fanoušky, teď soustředili na jedinou věc. Odvetný zápas Poháru UEFA s Libercem," dodal.

Ačkoliv bookmakeři v postup Crvene Zvezdy nevěří, dnes podle nich měla zvítězit; společnost bwin vypsala na výhru domácích kurs 1.70. Myslíte si, že Liberec dnes nenechá nic náhodě a v Bělehradu alespoň remizuje? Potom si vsaďte na neprohru českého týmu, kurs je 1.90.

Reklama